Autor:
Vekas (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 27 iunie 2006
Ingrediente
300gr.banane,2oua, 50ml. lapte,150gr. zahar,30ml.lichior de banane,500gr. frisca batuta
Dificultate: Medie | Timp: 25 min
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu zaharul si laptele la cald pe bain-marie pana se ingroasa compozitia, se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca pana se raceste.Miezul de banana se paseaza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu compozitia de oua.Frisca batuta(400gr.) se amesteca cu compozitia de banane si se toarna intr-o forma de chec cu peretii drepti; se niveleaza , se acopera cu o foaie de celofan taiata la dimensiune si se tine la frigider 2-3 ore Inainte de servire , este bine sa se tina si in congelator timp de 1/2 ora. Se scoate din forma , introducand forma intr-un vas cu apa fierbinte2-3min. Se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se aseaza pe farfurioare. Se decoreaza cu frisca batuta cu cornetul zimtat. Se serveste imediat.In loc de lichior de banane se poate folosi esenta de banane(5ml.) si alcool(25ml.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de banane" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate