Se amesteca ouale cu zaharul si laptele la cald pe bain-marie pana se ingroasa compozitia, se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca pana se raceste.Miezul de banana se paseaza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu compozitia de oua.Frisca batuta(400gr.) se amesteca cu compozitia de banane si se toarna intr-o forma de chec cu peretii drepti; se niveleaza , se acopera cu o foaie de celofan taiata la dimensiune si se tine la frigider 2-3 ore Inainte de servire , este bine sa se tina si in congelator timp de 1/2 ora. Se scoate din forma , introducand forma intr-un vas cu apa fierbinte2-3min. Se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se aseaza pe farfurioare. Se decoreaza cu frisca batuta cu cornetul zimtat. Se serveste imediat.In loc de lichior de banane se poate folosi esenta de banane(5ml.) si alcool(25ml.)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii