autor:

tiana uif.

» » Dulciuri diverse

Parisul in flacari

Autor: tiana uif. (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tiana uif. (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 -4oua,4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao,3 linguri de faina, 1 lingurita de bicarbonat stins, , 2 -7 albusuri, 250 gr. zahar, 3 linguri faina, , 3 -7 galbenusuri, 12 linguri zahar, 3 linguri lapte, 200gr. unt sau margarina ramma, 2 banane mari

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

1 -albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, cacaoa, faina si apoi bicarbonatul stins.Din aceasta compozitie se coc doua foi pe dosul tavii, unsa si tapetata cu faina.
2 -albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi faina, se coace un blat in interiorul tavii unsa si tapetata cu faina.
3 -galbenusurile, zaharul si laptele se bat pe aburi pana devine o spuma groasa, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul spuma si bananele zdrobite bine.

se pune o foaie, crema, blatul, crema, foaia a doua si peste se pudreaza cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Parisul in flacari

Parisul in flacari

1.Se amesteca ingredientele pentru foile de dobos si compozitia se imparte in doua.Se unge cu unt

33 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu frisca si ciocolata

Tarta cu frisca si ciocolata

1. Preparam blatul astfel: intr-un castron punem faina, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul.

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 -4oua,4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao,3 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat stins
  • 2 -7 albusuri
  • 250 gr. zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 -7 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 200gr. unt sau margarina ramma
  • 2 banane mari

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Choux, ecler cu crema de ciocolata