autor:

Clementina_Stoicescu

» » Aluaturi si Foietaje

Pariziene cu pere

Autor: Clementina_Stoicescu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina_Stoicescu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Ingrediente
600 g faina, 2 oua, 4 linguri de zahar, 70 g unt, 1 lingura ulei, 25 g drojdie proaspata, un praf de sare, cca 300 ml lapte, umplutura, 685 g pere taiate cubulete, 6 linguri de zahar, pentru uns, 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte, sirop de la pere

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un castron mai mare cernem faina,facem o adancitura in mijloc acolo punem maiaua crescuta, cele 2 oua, sarea si incepem sa omogenizam. Laptele cu zaharul il incalzim putin, amestecam sa se topeasca bine zaharul, apoi incepem sa turnam putin cate putin lapte, peste faina amestecata cu maiaua, ouale si sarea, framantand pana formam o coca omogena. Apoi adaugam untul amestecat cu uleiul si incalzit.Framantam bine pana nu se mai lipeste de mana.Lasam sa creasca cca 1 si 1/2 ora la loc caldut.



Cat timp creste aluatul pregatim perele. Le curatam si taiem cubulete, adaugam 6 linguri de zahar si le punem pe foc, pana incep sa se inmoaie si scade zeama din ele.



Dupa ce aluatul a crescut,il imparim in 14 bilute. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem din fiecare biluta o foaie dreptunghiulara,pe care punem cca 1 lingura de pere rasucim pana la jumatate si apoi jumatatea ramasa o taiem fasioare pe care le rulam peste sulul format. Se asaza in tava cu hartie de copt,se mai lasa la crescut 10 min, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte,se dau la cuptorul incins la 180 grade cca 20-25 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle de casa

Chifle de casa

1. Cernem faina intr-un castron,in mijloc adaugam drojdia topita in 100ml lapte caldut. 2. Amestecam

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Intindem foile de aluat si le taiem in patrate mai mici sau mai mari dupa preferinta, amestecam branza

26 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta, nu am avut pere si am folosit caise din compot , au iesit foarte bune si gustoase . Trebuia insa sa le pun mai departe una de alta . Am lasat eu loc insa tot s-au unit . Oricum laud/recomand aceasta reteta .

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    grozave...

  • Fara foto

    0ros , 01 noiembrie 2013

    si eu fac cornulete,cu rahat,ciocolata ,sunt foarte bune,

  • Fara foto

    Marian Coman , 17 octombrie 2013

    super bune

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

      Foarte frumoase pariziene le voi incerca si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 70 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • cca 300 ml lapte
  • umplutura
  • 685 g pere taiate cubulete
  • 6 linguri de zahar
  • pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • sirop de la pere

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

grozave...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Langos