autor:

Clementina_Stoicescu

» » Aluaturi si Foietaje

Pariziene cu pere

Autor: Clementina_Stoicescu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina_Stoicescu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Ingrediente
600 g faina, 2 oua, 4 linguri de zahar, 70 g unt, 1 lingura ulei, 25 g drojdie proaspata, un praf de sare, cca 300 ml lapte, umplutura, 685 g pere taiate cubulete, 6 linguri de zahar, pentru uns, 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte, sirop de la pere

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un castron mai mare cernem faina,facem o adancitura in mijloc acolo punem maiaua crescuta, cele 2 oua, sarea si incepem sa omogenizam. Laptele cu zaharul il incalzim putin, amestecam sa se topeasca bine zaharul, apoi incepem sa turnam putin cate putin lapte, peste faina amestecata cu maiaua, ouale si sarea, framantand pana formam o coca omogena. Apoi adaugam untul amestecat cu uleiul si incalzit.Framantam bine pana nu se mai lipeste de mana.Lasam sa creasca cca 1 si 1/2 ora la loc caldut.



Cat timp creste aluatul pregatim perele. Le curatam si taiem cubulete, adaugam 6 linguri de zahar si le punem pe foc, pana incep sa se inmoaie si scade zeama din ele.



Dupa ce aluatul a crescut,il imparim in 14 bilute. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem din fiecare biluta o foaie dreptunghiulara,pe care punem cca 1 lingura de pere rasucim pana la jumatate si apoi jumatatea ramasa o taiem fasioare pe care le rulam peste sulul format. Se asaza in tava cu hartie de copt,se mai lasa la crescut 10 min, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte,se dau la cuptorul incins la 180 grade cca 20-25 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

99 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta, nu am avut pere si am folosit caise din compot , au iesit foarte bune si gustoase . Trebuia insa sa le pun mai departe una de alta . Am lasat eu loc insa tot s-au unit . Oricum laud/recomand aceasta reteta .

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    grozave...

  • Fara foto

    0ros , 01 noiembrie 2013

    si eu fac cornulete,cu rahat,ciocolata ,sunt foarte bune,

  • Fara foto

    Marian Coman , 17 octombrie 2013

    super bune

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

      Foarte frumoase pariziene le voi incerca si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 70 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • cca 300 ml lapte
  • umplutura
  • 685 g pere taiate cubulete
  • 6 linguri de zahar
  • pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • sirop de la pere

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

grozave...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata