autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Parjoale ca acasa

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
1000g carne de porc+vita, 2 oua, 2 felii paine, 2-3 morcovi, 1-2 cepe mijlocii, 2 cepe verzi cu coada, 2 catei de usturoi, 1/2 leg patrunjel, 1/2 leg marar, cartofi / pt.garnitura, sare, piper, ulei floarea soarelui, 250g faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Pentru un gust deosebit, carnea tocata sa fie amestecata: de porc si vita (vezi foto). Se maruntesc legumele si verdeata si se piseaza usturoiul. Feliile de paine se pun la muiat in putin lapte sau apa. Intr-un vas mai maricel se pun toate: carnea tocata, ceapa, morcovul,usturoiul si verdeata maruntite. Se adauga painea inmuiata stoarsa foarte bine, piper, sare,si deasupra se sparg ouale (foto). Se amesteca bine compozitia pane se obtine consistenta optima. Amestecul se portioneaza si se modeleaza in forme alungite. Pentru o parjoala recomand cantitatea de compozitie dintr-o lingura plina sau cat incape in podul palmei. Faceti-le mai maricele sa se rumeneasca pe dinafara si sa musteasca pe dinauntru. Le treceti apoi prin faina si le prajiti in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc (vezi foto).
Parjoalele se servesc pe o farfurie sau platou cu garnitura de cartofi (merge foarte bine si salata orientala).
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale ca acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjoale ca la mama acasa

Parjoale ca la mama acasa

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin

3 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Orez cu carne de porc si conopida

Orez cu carne de porc si conopida

Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte frumos! Foarte bune!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    MAINE O PREGATESC SIGURRRRRRR RETETA

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Foarte bune si eu folosesc carne tocata amestec de porc si de vita.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Delicioase.La fel le pregatesc si eu.

    • Fara foto

      flori , 03 octombrie 2009

      se vad toate pozele ,sunt superrr feliciari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Ce bine arata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Buneeeee...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Excelente...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Ca de obicei nu se vad pozele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1000g carne de porc+vita
  • 2 oua
  • 2 felii paine
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 cepe mijlocii
  • 2 cepe verzi cu coada
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 leg patrunjel
  • 1/2 leg marar
  • cartofi / pt.garnitura
  • sare
  • piper
  • ulei floarea soarelui
  • 250g faina

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos! Foarte bune!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu sos de rosii