autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Parjoale ca acasa

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
1000g carne de porc+vita, 2 oua, 2 felii paine, 2-3 morcovi, 1-2 cepe mijlocii, 2 cepe verzi cu coada, 2 catei de usturoi, 1/2 leg patrunjel, 1/2 leg marar, cartofi / pt.garnitura, sare, piper, ulei floarea soarelui, 250g faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Pentru un gust deosebit, carnea tocata sa fie amestecata: de porc si vita (vezi foto). Se maruntesc legumele si verdeata si se piseaza usturoiul. Feliile de paine se pun la muiat in putin lapte sau apa. Intr-un vas mai maricel se pun toate: carnea tocata, ceapa, morcovul,usturoiul si verdeata maruntite. Se adauga painea inmuiata stoarsa foarte bine, piper, sare,si deasupra se sparg ouale (foto). Se amesteca bine compozitia pane se obtine consistenta optima. Amestecul se portioneaza si se modeleaza in forme alungite. Pentru o parjoala recomand cantitatea de compozitie dintr-o lingura plina sau cat incape in podul palmei. Faceti-le mai maricele sa se rumeneasca pe dinafara si sa musteasca pe dinauntru. Le treceti apoi prin faina si le prajiti in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc (vezi foto).
Parjoalele se servesc pe o farfurie sau platou cu garnitura de cartofi (merge foarte bine si salata orientala).
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale ca acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjoale ca la mama acasa

Parjoale ca la mama acasa

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin

4 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Pui pe sare

Pui pe sare

Se spala puiul, se curata, se imparte in 2 pentru a incapea mai bine pe tava, dar nu este obligatoriu. Se

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte frumos! Foarte bune!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    MAINE O PREGATESC SIGURRRRRRR RETETA

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Foarte bune si eu folosesc carne tocata amestec de porc si de vita.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Delicioase.La fel le pregatesc si eu.

    • Fara foto

      flori , 03 octombrie 2009

      se vad toate pozele ,sunt superrr feliciari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Ce bine arata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Buneeeee...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Excelente...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Ca de obicei nu se vad pozele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1000g carne de porc+vita
  • 2 oua
  • 2 felii paine
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 cepe mijlocii
  • 2 cepe verzi cu coada
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 leg patrunjel
  • 1/2 leg marar
  • cartofi / pt.garnitura
  • sare
  • piper
  • ulei floarea soarelui
  • 250g faina

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos! Foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita Stroganoff cu garnitura de orez