autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Parjoale de cartofi cu salata de mango

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2008

Ingrediente
700 gr cartofi dulci, curatati si taiati bucati, 25 gr unt, o ceapa, tocata fin, un catel de usturoi, zdrobit, nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, un ou, 50 gr malai instant, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, , Pentru salata de mango, un fruct de mango, curatat si taiat cubulete, 6 rosii pitice, taiate felii, 4 fire de ceapa verde, un ardei iute rosu, tocat cât mai marunt, zeama si coaja rasa de la 1/2 lamâie, 2 linguri menta proaspata, tocata fin, o lingura miere de albine de salcâm, frunze de salata, pentru garnitura

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 15-20 minute, apoi scurgeti-i si zdrobiti-i astfel incât sa obtineti un piure fin.
Topiti untul intr-o cratita si caliti la foc foarte mic, timp de circa 10 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati piureul de cartofi, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust, amestecati bine, luati vasul de pe foc si lasati cartofii sa se raceasca.
Faceti patru pârjoale de circa 2,5 cm grosime; inmuiati-le intâi in ou batut, apoi in malai si lasati-le sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.
intre timp, preparati salata: amestecati toate ingredientele intr-un castron, acoperiti cu folie de nailon si pastrati salata la temperatura camerei pâna o serviti.

incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti pârjoalele câte 4-5 minute pe fiecare parte. Ornati cu frunze de salata verde si serviti imediat, cu salata de mango.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale de cartofi cu salata de mango" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR

VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR

Varza de Bruzelles se curata si se fierbe cu grija in apa cu sare si seminte de chimen.Se strecoara

21 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI CU CAS LA CUPTOR

CARTOFI CU CAS LA CUPTOR

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja. Intre timp se prepara branza, astfel:

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 gr cartofi dulci
  • curatati si taiati bucati
  • 25 gr unt
  • o ceapa
  • tocata fin
  • un catel de usturoi
  • zdrobit
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper negru macinat
  • un ou
  • 50 gr malai instant
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • Pentru salata de mango
  • un fruct de mango
  • curatat si taiat cubulete
  • 6 rosii pitice
  • taiate felii
  • 4 fire de ceapa verde
  • un ardei iute rosu
  • tocat cât mai marunt
  • zeama si coaja rasa de la 1/2 lamâie
  • 2 linguri menta proaspata
  • tocata fin
  • o lingura miere de albine de salcâm
  • frunze de salata
  • pentru garnitura

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon