autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Parjoale de cartofi cu salata de mango

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2008

Ingrediente
700 gr cartofi dulci, curatati si taiati bucati, 25 gr unt, o ceapa, tocata fin, un catel de usturoi, zdrobit, nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, un ou, 50 gr malai instant, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, , Pentru salata de mango, un fruct de mango, curatat si taiat cubulete, 6 rosii pitice, taiate felii, 4 fire de ceapa verde, un ardei iute rosu, tocat cât mai marunt, zeama si coaja rasa de la 1/2 lamâie, 2 linguri menta proaspata, tocata fin, o lingura miere de albine de salcâm, frunze de salata, pentru garnitura

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 15-20 minute, apoi scurgeti-i si zdrobiti-i astfel incât sa obtineti un piure fin.
Topiti untul intr-o cratita si caliti la foc foarte mic, timp de circa 10 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati piureul de cartofi, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust, amestecati bine, luati vasul de pe foc si lasati cartofii sa se raceasca.
Faceti patru pârjoale de circa 2,5 cm grosime; inmuiati-le intâi in ou batut, apoi in malai si lasati-le sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.
intre timp, preparati salata: amestecati toate ingredientele intr-un castron, acoperiti cu folie de nailon si pastrati salata la temperatura camerei pâna o serviti.

incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti pârjoalele câte 4-5 minute pe fiecare parte. Ornati cu frunze de salata verde si serviti imediat, cu salata de mango.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale de cartofi cu salata de mango" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parjoale din boabe de soia

Parjoale din boabe de soia

Se alege soia, se spala si se lasa la muiat de seara pana dimineata, in apa rece. Se inlocuieste

15 voturi    14 comentarii
5h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu spanac si branza sarata

Tarta cu spanac si branza sarata

Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 gr cartofi dulci
  • curatati si taiati bucati
  • 25 gr unt
  • o ceapa
  • tocata fin
  • un catel de usturoi
  • zdrobit
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper negru macinat
  • un ou
  • 50 gr malai instant
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • Pentru salata de mango
  • un fruct de mango
  • curatat si taiat cubulete
  • 6 rosii pitice
  • taiate felii
  • 4 fire de ceapa verde
  • un ardei iute rosu
  • tocat cât mai marunt
  • zeama si coaja rasa de la 1/2 lamâie
  • 2 linguri menta proaspata
  • tocata fin
  • o lingura miere de albine de salcâm
  • frunze de salata
  • pentru garnitura

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

22 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pituca cu varza