autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Parjoale din carne de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
600-650 g carne tocata de porc, 30-40 g faina alba, 1 morcov, 2 cepe, 1 capatana usturoi, 1 legatura marar + patrunjel, 3 felii de paine alba (pesmet 3 linguri), 2 oua, 2 linguri ketchup, 200 ml ulei pentru prajit (de palmier), sare, piper, boia, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec …
Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugati si 2-3 linguri de apa, ca sa nu se prajeasca ceapa.
Puneti intr-un castron carnea tocata, ceapa calita, ketchup, verdeata tocata, ouale, painea inmuiata si bine stoarsa (pesmetul), usturoiul curatat si zdrobit. Adaugati boia, cimbru, sare, piper dupa gust (eventual si baza pentru mancaruri).
Formati cu mana uda bile mai mari, cam cat o lingura buna de carne, pe care le dati prin faina. Puneti uleiul la incins, apoi luati fiecare bila in mana, aplatizati-o putin si puneti-o la prajit in uleiul incins. Procedati la fel cu toate parjoalele, iar dupa 6-7 minute de prajit la foc mic, intoarceti-le pe cealalta parte. Dupa alte 6-7 minute sunt gata.
Scoateti-le pe hartie absorbanta, apoi asezati-le pe un platou. Se pot servi cu mustar, cu salate, garnituri, sosuri, etc. Eu le-am servit cu sos de legume si muraturi.
Am garnisit platoul cu peperoni murati si verdeata tocata. Pofta buna.
Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec …
Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata maru
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna

Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna

Fierbi ciupercile, le clatesti cu apa rece, lasi la strecurat, dai pe robot. Pulpele le fierbi cu

28 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Se curata ardei in asa fel sa va ramana si capacelele. Ceapa se taie si se caleste in putin ulei,

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 600-650 g carne tocata de porc
  • 30-40 g faina alba
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 3 felii de paine alba (pesmet 3 linguri)
  • 2 oua
  • 2 linguri ketchup
  • 200 ml ulei pentru prajit (de palmier)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

79 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

8 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Mini tarte cu carne

Mini tarte cu carne

Mini tarte cu aluat de casa si carne de porc tocata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute cu susan, in sos

Chiftelute cu susan, in sos

Intr-un bol mai mărişor, adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne