autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Parjoale din carne de porc

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
600-650 g carne tocata de porc, 30-40 g faina alba, 1 morcov, 2 cepe, 1 capatana usturoi, 1 legatura marar + patrunjel, 3 felii de paine alba (pesmet 3 linguri), 2 oua, 2 linguri ketchup, 200 ml ulei pentru prajit (de palmier), sare, piper, boia, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec …
Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugati si 2-3 linguri de apa, ca sa nu se prajeasca ceapa.
Puneti intr-un castron carnea tocata, ceapa calita, ketchup, verdeata tocata, ouale, painea inmuiata si bine stoarsa (pesmetul), usturoiul curatat si zdrobit. Adaugati boia, cimbru, sare, piper dupa gust (eventual si baza pentru mancaruri).
Formati cu mana uda bile mai mari, cam cat o lingura buna de carne, pe care le dati prin faina. Puneti uleiul la incins, apoi luati fiecare bila in mana, aplatizati-o putin si puneti-o la prajit in uleiul incins. Procedati la fel cu toate parjoalele, iar dupa 6-7 minute de prajit la foc mic, intoarceti-le pe cealalta parte. Dupa alte 6-7 minute sunt gata.
Scoateti-le pe hartie absorbanta, apoi asezati-le pe un platou. Se pot servi cu mustar, cu salate, garnituri, sosuri, etc. Eu le-am servit cu sos de legume si muraturi.
Am garnisit platoul cu peperoni murati si verdeata tocata. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul

32 voturi    13 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Piftie - racituri - de curcan

Piftie - racituri - de curcan

Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la

10 voturi    1 comentariu
9h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 600-650 g carne tocata de porc
  • 30-40 g faina alba
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 3 felii de paine alba (pesmet 3 linguri)
  • 2 oua
  • 2 linguri ketchup
  • 200 ml ulei pentru prajit (de palmier)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mancare de mazare galbena uscata cu carne de porc