Dovleceii se spala,se curata de coaja,se dau prin razatoarea cu gauri mari,se lasa la scurs;
Telemeaua se rade tot prin razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu dovlecelul care in prealabil a fost scurs bine de zeama, dupa care se adauga pesmetul,2-3 catei de usturoi pisati,ceapa si o legatura de marar taiate marunt;
Se amesteca bine toate ingredientele,se omogenizeaza,se asezoneaza cu sare si piper dupa gust,se formeaza parjoale care se prajesc in tigaie;
Pentru sos,se freaca iaurtul cu 2-3 catei de usturoi pisati,se adauga 1 legatura de marar tocat,se omogenizeaza.
La parjoale se pot adauga,in compozitie,si oua, pentru ca aceasta sa se lege mai bine;
Trebuie avut grija cata sare puneti,avand in vedere ca folosim telemea.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii