autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Parjoale din peste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg peste, 300g ceapă, 4 oua, 150g paine, 150 g faină, 200 g pesmet, 50 g usturoi, 250 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 legătura marar, sare, piper, macinat, după gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza (dezoseaza) si se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, apoi se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml supa de peste. Se raceste si se amesteca cu bucatile de peste si painea inmuiata in 100 ml vin si supa de peste, apoi stoarsa. Se trec componentele prin masina de tocat carne cu sita fina. In pasta obtinuta se adauga 2 oua batute spuma, piperul, usturoiul curatat si pisat, mararul curatat, spalat si taiat marunt, sare. Se amesteca bine componentele pina se omogenizeaza. Din compoziţia rezultata se modeleaza pirjoale de marimea unui ou, care se trec prin faina, oua batute spuma, pesmet si se prajesc in ulei infierbintat. Se servesc cate una sau doua la portie, cu diferite garnituri de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de peste,prajit

File de peste,prajit

Pestele se prajeste in toate tarile;difera,uneori,garniturile;in Romania se maninca,de obicei,cu

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)

Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)

1)Fileurile se cond. cu sare si piper, usturoiul,sucul de lãmâie si vinul (am pus rosé). Se lasã

5 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 300g ceapă
  • 4 oua
  • 150g paine
  • 150 g faină
  • 200 g pesmet
  • 50 g usturoi
  • 250 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 legătura marar
  • sare
  • piper
  • macinat
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Somon la cuptor cu legume