autor:

Crystyna

» » Mancaruri cu carne

Parjoale moldovenesti

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
- 500g carne tocata, - 3 cepe, - 500g cartofi, - 200g untura sau ulei, - 3 oua, - 150g faina, - 250g pesmet, - 20g usturoi, - patrunjel verde, - sare si piper dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa. Cartofii se spala, se curata de coaja, si se spala iarasi. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Usturoiul se curata si se piseaza. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Carnea se spala.
2. Carnea tocata o amestecati cu un ou, cartofii rasi (de preferat pe razatoarea mica), usturoiul pisat, patrunjelul, sarea si piperul. Compozitia, se imparte in 20 de bucati, se modeleaza, folosind faina. Se dau prin ou batut, pesmet si se prajesc.
3. Se serveste cu garnituri diferite din legume sau cartofi si se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Trecem carnea prin mașina de tocat, de două ori chiar, pentru a deveni mai fină. A doua oară,

19 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

27 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

    Eu adaug in plus marar,morcov,miez de paine inmuiat in lapte sau apa si nu calesc ceapa.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • - 500g carne tocata
  • - 3 cepe
  • - 500g cartofi
  • - 200g untura sau ulei
  • - 3 oua
  • - 150g faina
  • - 250g pesmet
  • - 20g usturoi
  • - patrunjel verde
  • - sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Eu adaug in plus marar,morcov,miez de paine inmuiat in lapte sau apa si nu calesc ceapa.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
tocanita cu maruntaie de pasare