autor:

autor

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Parjoale moldovenesti

    Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Ingrediente
800 gr carne tocata amestecc vita-porc, 200 gr paine, un cartof mare curatat si taiat cuburi, o ceapa mare tocata, 3 catei usturoi, un ou, marar tocat, ulei, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

7 voturi

Mod de preparare

Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita in ceva ulei. Painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, bine de tot, o dati tot prin masina de tocat.

Adaugati unsturoiul pisat. Amestecati bine toata compozitia, potriviti de sare si piper dupa preferinte. Cu o lingurita luati cate o bucata de compozitie, si dati-o de-a dura prin faina de grau, apaltizati cu palmele, obtinand o bila turtita :)). Aruncati-le pe rand intr-o tigaie in care sfaraie niste ulei si prajiti-le pe o parte si pe ala, reducand focul spre mediu. Scoateti-le pe un prosop absorbant din hartie. Serviti-le calde cu un piure de cartofi, simple cu ceapa si mamaliguta, cu salata verde, cu varza calita sau cu sos de rosii... Sunt super bune si gustoase si sunt foarte versatile. Dar indiferent cu ce le garnisiti pe alaturi, nu uitati de cana cu vin rece si rosu. Musai a nu se neglija acest aspect. :D

Pofta buna!



Mai multe retete delicioase pe blogul Tara Bucatelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

27 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Trecem carnea prin mașina de tocat, de două ori chiar, pentru a deveni mai fină. A doua oară,

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Moldovan , 07 martie 2014

    f/b

  • Fara foto

    Rodica Ionescu , 08 februarie 2014

    cartoful iese mai fin daca e ras, apoi scurs de zeama (care e un pansament gastric cunoscut, deci se poate bea, caci amidonul e benefic). Eu adaug mai multe oua (cam 3) Pofta buna!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

7 voturi

Ingrediente

  • 800 gr carne tocata amestecc vita-porc
  • 200 gr paine
  • un cartof mare curatat si taiat cuburi
  • o ceapa mare tocata
  • 3 catei usturoi
  • un ou
  • marar tocat
  • ulei
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Sarmale in foi de varza