autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Parjolute marinate

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
Pt parjolute, 500 gr carne tocata(vita cu porc, 2 oua, 2 catei de usturoi, 2 felii de paine (uscata), 1/2 pahar cu lapte, 2 linguri de parmezan ras, ierburi provenzale sau marar,patrunjel verde, sare, piper, Pt sos, 2 cepe mari, 2-3 catei de usturoi, 1 pahar cu vin alb, 2 cani cu bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Incepem cu prepararea parjolutelor,amestecand carnea tocata cu sare,piper,usturoi pisat,ierburi provenzale,lingurile de parmezan,painea inmuiata in lapte si scursa bine, si ouale.Se amesteca totul bine si se formeaza ,dupa plac,parjolutele.Se pune uleiul la incins intr-un ceaun sau intr-o tigaie ,si le prajim in ulei abundant si bine incins.Se scot cu ajutorul unei spumiere si se pun pe o farfurie cu servetel absorbant de bucatarie.Se procedeaza la fel cu restul parjolutelor.In ceaunul in care am prajit parjolutele,preparam si sosul de rosii.Se scurge uleiul si lasam foarte putin in ceaun,(2 linguri).Adaugam ceapa taiata si catetii de usturoi taiati felii.Am procedat astfel,pt ca sosul sa capete mai mult gust.Ceapa se caleste pana devine maronie,se stinge cu paharul de vin,care se lasa sa se evapore,se adauga sare si ierburi provenzale,si continuam cu paharele de bulion.Mai lasam la foc mic timp de 15-20 minute.Cand sosul este gata,se trece prin blender,ca sa iasa fin,dar se poate lasa si asa,in cazul acesta, taiati ceapa mai fin.Se toarna parjolutele peste acest sos si se mai lasa la foc mic inca 5 minute.Sunt foarte bune a doua zi,dar se pot manca cu placere si imediat ! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjolute marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjolute marinate

Parjolute marinate

Mod de preparare a parjolutelor: Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina

18 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
File de porc cu ciuperci

File de porc cu ciuperci

Fileul de porc se taie felii groase de 1 cm care se pun intre doua foi de plastic si se bat cu batatorul

13 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    La fel fac si eu,doar ca eu ai adaug numai o ceapa. Foarte bun de acompaniat cu cartofi prajiti.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Arata bine,i-mi plac cu spaghete.salvat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte buna reteta

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Imi plac parjolutele tale, gustoase rau!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      imi place ideea cu parmezanul adaugat la chiftelute ! am retinut-o

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      foarte gustoase parjoalele..!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte buna reteta , imi place si cum arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Bun,bun,tare bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pt parjolute
  • 500 gr carne tocata(vita cu porc
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 felii de paine (uscata)
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ierburi provenzale sau marar,patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pt sos
  • 2 cepe mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 cani cu bulion

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Arata bine,i-mi plac cu spaghete.salvat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tartalete cu pui in sos de asparagus/Tarteletter med kylling i asparges