autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Pasare la cuptor cu rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Ingrediente
ptr 6-8 portii, 1pasare de 2kg curatata si fara pielita (cui ii place o lasa), 6 rosii taiate in felii subtiri, 1ceapa mare taiata in rondele, 3-4 usturoi taiati, 1/2 pahar de ulei, putina scortisoara macinata, 2pahare de vin rosu semi dulce, sare ,piper ,putin zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Intru-n pirex adinc sau o tava adinca care se potriveste la cuptor se aseaza ceapa ,rosiile felii,usturoiul uleiul si vinul,deasemeni condimentele,si se pune in cuptor ptr 30 de minute(cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade).Dupa aceea se ia din continutul tavii si se introduce in pasare se leaga picioarele si se pune in tava peste sosul care sa format si se stropeste cu sos.Se lasa sa se coaca 1-11/2 ora si din cind in cind se stropeste cu sos ca carnea sa nu se usuce.Se poate acoperi tavaua cu staniol si numai aproape de sfirsit de scos staniolul ca pasarea sa se rumeneasca putin.Se poate servi cu pire de cartofi.(eu adaug la pire de cartofi ceapa prajita si ii da un gust aparte).Pasarea iese minunata caci combinatia dintre scortisoara vin rosu si rosii este minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasare la cuptor cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Porc Tailandez Cu Mangetout si Caju

Porc Tailandez Cu Mangetout si Caju

Taiati muschiul de porc in fasii subtiri. Amestecati sosul de soia, zagarul brun sosul de peste

1 vot    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Am sa incerc si eu cu scortisoara, nu am adaugat niciodata la friptura, cred ca ii da o aroma deosebita.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Super bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Foarte apetisanta.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Am pregatit pasarea si a iesit foarte bine in curind voi pune si poze dar vreau sa adaug ca aceasta reteta merge mai bine cu pilaf de orez sau cu orez alb caci sosul de rosii se combina mai usor cu orezul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • ptr 6-8 portii
  • 1pasare de 2kg curatata si fara pielita (cui ii place o lasa)
  • 6 rosii taiate in felii subtiri
  • 1ceapa mare taiata in rondele
  • 3-4 usturoi taiati
  • 1/2 pahar de ulei
  • putina scortisoara macinata
  • 2pahare de vin rosu semi dulce
  • sare ,piper ,putin zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Am sa incerc si eu cu scortisoara, nu am adaugat niciodata la friptura, cred ca ii da o aroma deosebita.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci