Pasare la cuptor cu rosii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasare la cuptor cu rosii

Ingrediente

  • ptr 6-8 portii
  • 1pasare de 2kg curatata si fara pielita (cui ii place o lasa)
  • 6 rosii taiate in felii subtiri
  • 1ceapa mare taiata in rondele
  • 3-4 usturoi taiati
  • 1/2 pahar de ulei
  • putina scortisoara macinata
  • 2pahare de vin rosu semi dulce
  • sare ,piper ,putin zahar

Mod de preparare

Intru-n pirex adinc sau o tava adinca care se potriveste la cuptor se aseaza ceapa ,rosiile felii,usturoiul uleiul si vinul,deasemeni condimentele,si se pune in cuptor ptr 30 de minute(cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade).Dupa aceea se ia din continutul tavii si se introduce in pasare se leaga picioarele si se pune in tava peste sosul care sa format si se stropeste cu sos.Se lasa sa se coaca 1-11/2 ora si din cind in cind se stropeste cu sos ca carnea sa nu se usuce.Se poate acoperi tavaua cu staniol si numai aproape de sfirsit de scos staniolul ca pasarea sa se rumeneasca putin.Se poate servi cu pire de cartofi.(eu adaug la pire de cartofi ceapa prajita si ii da un gust aparte).Pasarea iese minunata caci combinatia dintre scortisoara vin rosu si rosii este minunata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise