autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Pasare la cuptor cu rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Ingrediente
ptr 6-8 portii, 1pasare de 2kg curatata si fara pielita (cui ii place o lasa), 6 rosii taiate in felii subtiri, 1ceapa mare taiata in rondele, 3-4 usturoi taiati, 1/2 pahar de ulei, putina scortisoara macinata, 2pahare de vin rosu semi dulce, sare ,piper ,putin zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Intru-n pirex adinc sau o tava adinca care se potriveste la cuptor se aseaza ceapa ,rosiile felii,usturoiul uleiul si vinul,deasemeni condimentele,si se pune in cuptor ptr 30 de minute(cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade).Dupa aceea se ia din continutul tavii si se introduce in pasare se leaga picioarele si se pune in tava peste sosul care sa format si se stropeste cu sos.Se lasa sa se coaca 1-11/2 ora si din cind in cind se stropeste cu sos ca carnea sa nu se usuce.Se poate acoperi tavaua cu staniol si numai aproape de sfirsit de scos staniolul ca pasarea sa se rumeneasca putin.Se poate servi cu pire de cartofi.(eu adaug la pire de cartofi ceapa prajita si ii da un gust aparte).Pasarea iese minunata caci combinatia dintre scortisoara vin rosu si rosii este minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasare la cuptor cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne de pui cu sos

Carne de pui cu sos

Carnea curatata se fierbe 5-10 minute, se schimba apa. Se adauga legumele,sare, piper boabe si foaia

73 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Perisoare cu sos de bulion si taitei

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

11 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Am sa incerc si eu cu scortisoara, nu am adaugat niciodata la friptura, cred ca ii da o aroma deosebita.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Super bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Foarte apetisanta.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Am pregatit pasarea si a iesit foarte bine in curind voi pune si poze dar vreau sa adaug ca aceasta reteta merge mai bine cu pilaf de orez sau cu orez alb caci sosul de rosii se combina mai usor cu orezul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • ptr 6-8 portii
  • 1pasare de 2kg curatata si fara pielita (cui ii place o lasa)
  • 6 rosii taiate in felii subtiri
  • 1ceapa mare taiata in rondele
  • 3-4 usturoi taiati
  • 1/2 pahar de ulei
  • putina scortisoara macinata
  • 2pahare de vin rosu semi dulce
  • sare ,piper ,putin zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Am sa incerc si eu cu scortisoara, nu am adaugat niciodata la friptura, cred ca ii da o aroma deosebita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficat de pui la cuptor