autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Pasare umpluta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
1gaina 1500-1800gr, 1/2 pahar de orez fiert un sfert de ora, 200 gr de ciuperci, 1ceapa mare taiata cuburi, , ptr marinada, , 2linguri de sos soia, 1/2 pahar de vin alb sau rosu, 1lingura de miere, sare groasa -1/2 lingura, 1lingura paprica dulce, putina paprica iute

Dificultate: Redusa Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Pasarea o curatam bine si o spalam si lasam sa se scurga apa din ea.
Punem orezul la fiert la foc mic.
Intr-o tigaie incalzim ulei de masline prajim putin ceapa adaugam ciupercile taiate feliute si le calim impreuna cu ceapa.Se prajeste putin si se ia deoparte sa se raceasca dupa care se amesteca cu orezul fiert si scurs de apa.Se da la gust cu sare si piper si se amesreca cu un ou .Cu aceasta umplutura se umple gaina bine si se inchide burta cu scobitoare sau se coase cu ata.Se leaga picioarele cu ata.
Se pregateste marinada si se pune pasarea umpluta in marinada si se lasa o ora doua dupa care se pune pe o tava si se da la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 10 minute dupa care se coboara temperatura la 150 de grade si se coace pasarea 2 ore pina se rumeneste bine.Se stropeste pasarea cu sosul din tava din cind in cind si se invirteste ca sa se rumeneasca frumos.
Cind pun pasarea in tava torn sosul de marinada peste ea si in timpul coptului adaug 1/2 pahar de apa in tava ca sa fie tot timpul lichide in tava.
Pasarea iese minunat si cind o portionam adaugam la fiecare portie si umplutura.Se poate servi cu muraturi sau salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasare umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce

Pui dulce

Se pun stafidele in coniac. Se spala pulpele se cresteaza din loc in loc pana la os. Se condimenteaza

3 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu aripoare de pui

Mancare de mazare cu aripoare de pui

Am prajit aripioarele de pui, pe care le`am spalat si curatat inainte. Ceapa am toacat`o marunt si

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 1gaina 1500-1800gr
  • 1/2 pahar de orez fiert un sfert de ora
  • 200 gr de ciuperci
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • ptr marinada
  • 2linguri de sos soia
  • 1/2 pahar de vin alb sau rosu
  • 1lingura de miere
  • sare groasa -1/2 lingura
  • 1lingura paprica dulce
  • putina paprica iute

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb