autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Pasare umpluta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
1gaina 1500-1800gr, 1/2 pahar de orez fiert un sfert de ora, 200 gr de ciuperci, 1ceapa mare taiata cuburi, , ptr marinada, , 2linguri de sos soia, 1/2 pahar de vin alb sau rosu, 1lingura de miere, sare groasa -1/2 lingura, 1lingura paprica dulce, putina paprica iute

Dificultate: Redusa Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Pasarea o curatam bine si o spalam si lasam sa se scurga apa din ea.
Punem orezul la fiert la foc mic.
Intr-o tigaie incalzim ulei de masline prajim putin ceapa adaugam ciupercile taiate feliute si le calim impreuna cu ceapa.Se prajeste putin si se ia deoparte sa se raceasca dupa care se amesteca cu orezul fiert si scurs de apa.Se da la gust cu sare si piper si se amesreca cu un ou .Cu aceasta umplutura se umple gaina bine si se inchide burta cu scobitoare sau se coase cu ata.Se leaga picioarele cu ata.
Se pregateste marinada si se pune pasarea umpluta in marinada si se lasa o ora doua dupa care se pune pe o tava si se da la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 10 minute dupa care se coboara temperatura la 150 de grade si se coace pasarea 2 ore pina se rumeneste bine.Se stropeste pasarea cu sosul din tava din cind in cind si se invirteste ca sa se rumeneasca frumos.
Cind pun pasarea in tava torn sosul de marinada peste ea si in timpul coptului adaug 1/2 pahar de apa in tava ca sa fie tot timpul lichide in tava.
Pasarea iese minunat si cind o portionam adaugam la fiecare portie si umplutura.Se poate servi cu muraturi sau salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasare umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 1gaina 1500-1800gr
  • 1/2 pahar de orez fiert un sfert de ora
  • 200 gr de ciuperci
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • ptr marinada
  • 2linguri de sos soia
  • 1/2 pahar de vin alb sau rosu
  • 1lingura de miere
  • sare groasa -1/2 lingura
  • 1lingura paprica dulce
  • putina paprica iute

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Varza dulce cu costita la cuptor