Pasare umpluta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Pasare umpluta

Ingrediente

  • 1gaina 1500-1800gr
  • 1/2 pahar de orez fiert un sfert de ora
  • 200 gr de ciuperci
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • ptr marinada
  • 2linguri de sos soia
  • 1/2 pahar de vin alb sau rosu
  • 1lingura de miere
  • sare groasa -1/2 lingura
  • 1lingura paprica dulce
  • putina paprica iute

Mod de preparare

Pasarea o curatam bine si o spalam si lasam sa se scurga apa din ea.

Punem orezul la fiert la foc mic.

Intr-o tigaie incalzim ulei de masline prajim putin ceapa adaugam ciupercile taiate feliute si le calim impreuna cu ceapa.Se prajeste putin si se ia deoparte sa se raceasca dupa care se amesteca cu orezul fiert si scurs de apa.Se da la gust cu sare si piper si se amesreca cu un ou .Cu aceasta umplutura se umple gaina bine si se inchide burta cu scobitoare sau se coase cu ata.Se leaga picioarele cu ata.

Se pregateste marinada si se pune pasarea umpluta in marinada si se lasa o ora doua dupa care se pune pe o tava si se da la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 10 minute dupa care se coboara temperatura la 150 de grade si se coace pasarea 2 ore pina se rumeneste bine.Se stropeste pasarea cu sosul din tava din cind in cind si se invirteste ca sa se rumeneasca frumos.

Cind pun pasarea in tava torn sosul de marinada peste ea si in timpul coptului adaug 1/2 pahar de apa in tava ca sa fie tot timpul lichide in tava.

Pasarea iese minunat si cind o portionam adaugam la fiecare portie si umplutura.Se poate servi cu muraturi sau salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor