autor:

Georgeta Nedelcu

» » Dulciuri diverse

PASCA

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
ingrediente pentru aluat:, , faina - 1 kg, lapte - 500 gr, 2 oua, drojdie - 50 gr, zahar - 200 gr, sare, margarina Rama - 300 gr, esenta de vanilie, , ingrediente pentru umplutura:, , branza de vaci - 500 gr, zahar - 200 gr, stafide - 200 gr, smantana - 150 gr, esenta de rom, lamaie rasa, 6 oua

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa timp de 20 - 30 de minute.

Umplutura pentru pasca se prepara astfel:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga aromele, branza de oua, smantana si stafidele.

Baza vasului de copt se tapeteaza cu un strat de aluat de circa 1 cm grosime.
Tot din aluat se formeaza bilute care se aseaza pe marginile vasului, pe toata circumferinta acestuia iar in centru se aseaza umplutura din branza.
Se lasa produsul astfel obtinut sa se dospeasca timp de 30 de minute apoi se coace la 160 de grade timp de 30 - 40 de minute.
Inainte de coacere pasca se unge cu galbenus de ou frecat cu sare.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PASCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol amestecam , cu mana, oul cu untul si smantana. Adaugam zaharul, praful de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pentru aluat:
  • faina - 1 kg
  • lapte - 500 gr
  • 2 oua
  • drojdie - 50 gr
  • zahar - 200 gr
  • sare
  • margarina Rama - 300 gr
  • esenta de vanilie
  • ingrediente pentru umplutura:
  • branza de vaci - 500 gr
  • zahar - 200 gr
  • stafide - 200 gr
  • smantana - 150 gr
  • esenta de rom
  • lamaie rasa
  • 6 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

1 vot    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rulada cu budinca si sos de zmeura