Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -1 kg de faina alba, -2 oua + 2 galbenusuri, -350 lapte, -o lingura de untura netopita, -50 ml ulei, -30 gr drojdie proaspata, -esente de rom si vanilie, -coaja de la o lamaie, , Ingrediente pentru umplutura:, -500 gr de branza proaspata de vaci, -100 gr stafide(hidratate), -esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie, -100 gr de zahar, -4 oua
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
12 voturi
Mod de preparare
Am intins o foaie nu prea subtire pe care am pus-o intr-o tava unsa cu untura.Pe laturile tavii am pus cate o "codita", de aluat, impletita in doua. Pentru umplutura am amestecat branza cu zaharul, ouale, stafidele si mirodeniile. Dupa ce am amestecat bine, am pus totul peste foaia din tava. Deasupra, am pus fasii de aluat, unele albe si unele cu cacao (am amestecat aluatul cu o lingurita de cacao).
Din aluatul ce nu creste, l-am mai prezentat eu, am facut 4 trandafirasi si 4 frunze, pe care le-am pus in cele 4 colturi de la pasca. Cu ou batut si un pic de lapte am uns marginele, fara trandafiri si frunze si am pus la cuptorul incins cam 40 de min.