autor:

frunza janet

» » Retete de Pasti

Pasca

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -1 kg de faina alba, -2 oua + 2 galbenusuri, -350 lapte, -o lingura de untura netopita, -50 ml ulei, -30 gr drojdie proaspata, -esente de rom si vanilie, -coaja de la o lamaie, , Ingrediente pentru umplutura:, -500 gr de branza proaspata de vaci, -100 gr stafide(hidratate), -esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie, -100 gr de zahar, -4 oua

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Am facut aluatul si dupa ce a crescut,am impartit in doua,o parte am fact un cozonac si o parte am facut o pasca. O sa spun despre pasca.



Am intins o foaie nu prea subtire pe care am pus-o intr-o tava unsa cu untura.Pe laturile tavii am pus cate o "codita", de aluat, impletita in doua. Pentru umplutura am amestecat branza cu zaharul, ouale, stafidele si mirodeniile. Dupa ce am amestecat bine, am pus totul peste foaia din tava. Deasupra, am pus fasii de aluat, unele albe si unele cu cacao (am amestecat aluatul cu o lingurita de cacao).



Din aluatul ce nu creste, l-am mai prezentat eu, am facut 4 trandafirasi si 4 frunze, pe care le-am pus in cele 4 colturi de la pasca. Cu ou batut si un pic de lapte am uns marginele, fara trandafiri si frunze si am pus la cuptorul incins cam 40 de min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluat: Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede.

2 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit,

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihai tudor , 10 aprilie 2017

    mi-a facut pofta !

  • Fara foto

    suzana wolfsohn , 07 aprilie 2017

    este ffffbuna

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg de faina alba
  • -2 oua + 2 galbenusuri
  • -350 lapte
  • -o lingura de untura netopita
  • -50 ml ulei
  • -30 gr drojdie proaspata
  • -esente de rom si vanilie
  • -coaja de la o lamaie
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -500 gr de branza proaspata de vaci
  • -100 gr stafide(hidratate)
  • -esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie
  • -100 gr de zahar
  • -4 oua

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

mihai tudor

mi-a facut pofta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
"Oua imbracate"