autor:

frunza janet

» » Retete de Pasti

Pasca

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -1 kg de faina alba, -2 oua + 2 galbenusuri, -350 lapte, -o lingura de untura netopita, -50 ml ulei, -30 gr drojdie proaspata, -esente de rom si vanilie, -coaja de la o lamaie, , Ingrediente pentru umplutura:, -500 gr de branza proaspata de vaci, -100 gr stafide(hidratate), -esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie, -100 gr de zahar, -4 oua

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Am facut aluatul si dupa ce a crescut,am impartit in doua,o parte am fact un cozonac si o parte am facut o pasca. O sa spun despre pasca.



Am intins o foaie nu prea subtire pe care am pus-o intr-o tava unsa cu untura.Pe laturile tavii am pus cate o "codita", de aluat, impletita in doua. Pentru umplutura am amestecat branza cu zaharul, ouale, stafidele si mirodeniile. Dupa ce am amestecat bine, am pus totul peste foaia din tava. Deasupra, am pus fasii de aluat, unele albe si unele cu cacao (am amestecat aluatul cu o lingurita de cacao).



Din aluatul ce nu creste, l-am mai prezentat eu, am facut 4 trandafirasi si 4 frunze, pe care le-am pus in cele 4 colturi de la pasca. Cu ou batut si un pic de lapte am uns marginele, fara trandafiri si frunze si am pus la cuptorul incins cam 40 de min.
Am facut aluatul si dupa ce a crescut,am impartit in doua,o parte am fact un cozonac si o parte am facut o pasca. O sa spun despre pasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Pască cu ciocolata

Pască cu ciocolata

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina

10 voturi    5 comentarii
3h
Retete de Pasti
Pasca

Pasca

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu untura sau cu margarina ( depinde ce se foloseste).

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihai tudor , 10 aprilie 2017

    mi-a facut pofta !

  • Fara foto

    suzana wolfsohn , 07 aprilie 2017

    este ffffbuna

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg de faina alba
  • -2 oua + 2 galbenusuri
  • -350 lapte
  • -o lingura de untura netopita
  • -50 ml ulei
  • -30 gr drojdie proaspata
  • -esente de rom si vanilie
  • -coaja de la o lamaie
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -500 gr de branza proaspata de vaci
  • -100 gr stafide(hidratate)
  • -esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie
  • -100 gr de zahar
  • -4 oua

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de

10 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive
Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana

5 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Minitarte cu curd de capsuni

Minitarte cu curd de capsuni

Dupa ce am pregatit aluatul, asa cum am aratat la minitarte vesele,il intindem intr-o foaie mai subtire(va

3 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele