Pasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg de faina alba
  • -2 oua + 2 galbenusuri
  • -350 lapte
  • -o lingura de untura netopita
  • -50 ml ulei
  • -30 gr drojdie proaspata
  • -esente de rom si vanilie
  • -coaja de la o lamaie
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -500 gr de branza proaspata de vaci
  • -100 gr stafide(hidratate)
  • -esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie
  • -100 gr de zahar
  • -4 oua

Mod de preparare

Am facut aluatul si dupa ce a crescut,am impartit in doua,o parte am fact un cozonac si o parte am facut o pasca. O sa spun despre pasca.

Am intins o foaie nu prea subtire pe care am pus-o intr-o tava unsa cu untura.Pe laturile tavii am pus cate o "codita", de aluat, impletita in doua. Pentru umplutura am amestecat branza cu zaharul, ouale, stafidele si mirodeniile. Dupa ce am amestecat bine, am pus totul peste foaia din tava. Deasupra, am pus fasii de aluat, unele albe si unele cu cacao (am amestecat aluatul cu o lingurita de cacao).

Din aluatul ce nu creste, l-am mai prezentat eu, am facut 4 trandafirasi si 4 frunze, pe care le-am pus in cele 4 colturi de la pasca. Cu ou batut si un pic de lapte am uns marginele, fara trandafiri si frunze si am pus la cuptorul incins cam 40 de min.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure