autor:

frunza janet

» » Retete de Pasti

Pasca

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, -1 kg de faina alba, -2 oua + 2 galbenusuri, -350 lapte, -o lingura de untura netopita, -50 ml ulei, -30 gr drojdie proaspata, -esente de rom si vanilie, -coaja de la o lamaie, , Ingrediente pentru umplutura:, -500 gr de branza proaspata de vaci, -100 gr stafide(hidratate), -esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie, -100 gr de zahar, -4 oua

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Am facut aluatul si dupa ce a crescut,am impartit in doua,o parte am fact un cozonac si o parte am facut o pasca. O sa spun despre pasca.



Am intins o foaie nu prea subtire pe care am pus-o intr-o tava unsa cu untura.Pe laturile tavii am pus cate o "codita", de aluat, impletita in doua. Pentru umplutura am amestecat branza cu zaharul, ouale, stafidele si mirodeniile. Dupa ce am amestecat bine, am pus totul peste foaia din tava. Deasupra, am pus fasii de aluat, unele albe si unele cu cacao (am amestecat aluatul cu o lingurita de cacao).



Din aluatul ce nu creste, l-am mai prezentat eu, am facut 4 trandafirasi si 4 frunze, pe care le-am pus in cele 4 colturi de la pasca. Cu ou batut si un pic de lapte am uns marginele, fara trandafiri si frunze si am pus la cuptorul incins cam 40 de min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca

Pasca

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1

24 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihai tudor , 10 aprilie 2017

    mi-a facut pofta !

  • Fara foto

    suzana wolfsohn , 07 aprilie 2017

    este ffffbuna

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg de faina alba
  • -2 oua + 2 galbenusuri
  • -350 lapte
  • -o lingura de untura netopita
  • -50 ml ulei
  • -30 gr drojdie proaspata
  • -esente de rom si vanilie
  • -coaja de la o lamaie
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -500 gr de branza proaspata de vaci
  • -100 gr stafide(hidratate)
  • -esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie
  • -100 gr de zahar
  • -4 oua

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

mihai tudor

mi-a facut pofta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Rulada de porc cu nuci si fructe