autor:

Cristina_Bucur

» » Retete de Pasti

Pasca

Autor: Cristina_Bucur (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Bucur (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Ingrediente
Aluat:, 500 gr faina,, 4 oua,, 150 gr zahar,, 250 ml lapte,, 100 gr unt,, 25 gr drojdie,, esenta de rom,, esenta de vanilie,, coaja de lamaie rasa,, stafide albe si negre,, o cescuta de ulei,, un praf de sare, , Umplutura:, 400 gr branza dulce de vaci,, zahar 8 linguri,, fructe confiate,, vanile,, esenta de rom,, 4 oua

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte pana se face o pasta dupa care se presara un praf de faina si se lasa la crescut. Intr-un castron se aseaza faina si se presara un praf de sare. Untul se pune la topit in bain-marie.



Laptele se pune la fiert cu cele 150 gr de zahar dupa care asa fierbinte se toarna peste faina,putin cate putin si se framanta. Se adauga stafidele,inmuiate in prealabil in putina apa calduta,si se framanta,pana aluatul s-a racit complet. Se adauga coaja de lamaie rasa si se framanta incontinuare,adaugand cate putin din untul topit pana la incorporarea lui in totalitate.



Daca aluatul nu vi se pare destul de elastic si nu se ia de pe maini mai adaugati putin ulei. Deasupra aluatului se presara un praf de faina si se lasa 1 ora la crescut.Se pune deasupra un facalet care va fi acoperit cu o fata de masa sau o paturica. Branzei de vaci i se adauga zaharul,vanilia si romul si se amesteca bine.In momentul in care aluatul a crescut se ia o parte si se intinde o foaie rotunda destul de groasa care se va pune pe fundul tavii (rotunde) unse in prealabil cu margarina (se poate folosi si hartia de copt).



Restul de aluat se imparte in 3 si se impleteste o coronitacare se pune in tava. In mijloc se pune un castron de iena cu gura in jos si tava se introduce in cuptor. Dupa o jumatate de ora se scoate tava,se extrage castronul de iena si se aseaza branza in mijloc. Marginile se ung cu galbenus de ou si se presara zahar tos.Se mai lasa o jumatate de ora in cuptor pana la coacerea finala.



Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu aluat

Pasca cu aluat

Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc şi se adauga galbenusurile, maiaua pregatită

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca sarata

Pasca sarata

Se face aluatul din toate ingredientele pentru blat , se framanta bine si se lasa la dospit pina

11 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina,
  • 4 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 250 ml lapte,
  • 100 gr unt,
  • 25 gr drojdie,
  • esenta de rom,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de lamaie rasa,
  • stafide albe si negre,
  • o cescuta de ulei,
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci,
  • zahar 8 linguri,
  • fructe confiate,
  • vanile,
  • esenta de rom,
  • 4 oua

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa