autor:

kamkrys75

» » Retete de Pasti

Pasca

Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente aluat, , Faina cat cuprinde ~600 gr faina, 10 gr drojdie uscata, 250 ml lapte caldut, 4 linguri de zahar, 3 galbenusuri ou, 100 gr unt, coaja de la o portocala sau lamaie, 2 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, , Ingrediente umplutura de branza, , 500 gr branza de vaci, 6 linguri de zahar, 3 linguri smantana, 1 plic zahar vanilat, 2 oua, coaja de la o portocala sau lamaie, 2 linguri de faina, 100 gr stafide inmuiate in apa si esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare aluat

Intr-un castron amestecam faina,drojdia si sarea.
Galbenusurile le frecam cu un varf de sare. Punem la foc laptele, zaharul si zaharul vanilat. Cand este caldut adaugam untul si tinem pe foc mic pana se topeste. Tragem de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem coaja de portocala, galbenusurile si amestecam pana se incorporeaza bine. Aceasta compozitie o punem in castronul cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut, acoperit aproximativ 45 minute.

Mod de preparare umplutura

Pentru ca umplutura sa iasa bine legata, folositi branza de vaci grasa. Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci, zaharul, ouale, smantana, zaharul vanilat, coaja de portocale si faina. La final adaugam stafidele bine scurse, pe care le-am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.
Impartim aluatul in doua parti 3/4 (aluatul in care asezam umplutura) si 1/4(pentru decor).

Preseram pe masa putina faina, intindem aluatul cu rasucitorul, apoi il asezam intr-o tava cu peretii detasabili pe care in prealabil am uns o cu ulei. Ridicam aluatul cat sa acoperim peretii tavii. Peste el asezam compozitia de branza, apoi decoram du restul de aluat dupa imaginatia fiecaruia.
Ungem cu un ou batut si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 70 minute, pana devine auriu.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
PASCA CU BRANZA

PASCA CU BRANZA

Mod de preparare Aluatul Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga

16 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza sarata

Pasca cu branza sarata

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus,se lasa 1 ora la dospit.Pana atunci branza se amesteca

5 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Munteanu , 04 aprilie 2015

    BUNAAAAAAAA

  • Fara foto

    Vasilica Valentina , 03 aprilie 2015

    cred ca i buna tareee!!

  • Fara foto

    Ica Pica , 02 aprilie 2015

    Comentari dupa Pasti!!!!!!!!!!1

Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • Faina cat cuprinde ~600 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 linguri de zahar
  • 3 galbenusuri ou
  • 100 gr unt
  • coaja de la o portocala sau lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente umplutura de branza
  • 500 gr branza de vaci
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja de la o portocala sau lamaie
  • 2 linguri de faina
  • 100 gr stafide inmuiate in apa si esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de kamkrys75
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri
tarta cu fructe de padure

tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

80 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Pregatiti ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana. Cerneti faina intr-un castron

23 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Coaste de porc la cuptor