autor:

alexandra elena

» » Dulciuri diverse

Pasca chinezeasca

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 18 aprilie 2006

Ingrediente
Pentru aluat: 1 pahar (de un sfert) faina, 1 ou, 1/2 pahar zahar pudra, 1/2 pahar lapte, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri cu varf cacao, 1/2 pachet margarina(=125 gr), 1 pliculet vanilie, rasatura de lamaie., Pentru branza: 1/2 kg branza de vaca, 2 oua, 1/2 pachet margarina, 1 pahar zahar, 1 pliculet vanilie, rasatura de lamaie, 2 linguri faina, Pentru glazura:3 linguri apa, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura margarina

Dificultate: Medie Timp: 2h

49 voturi

Mod de preparare

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza; se adauga cate un pic de faina si lapte(in care se stinge praful de copt), vanilia si rasatura de la o lamaie, dupa care se adauga albusul batut spuma, se amesteca bine si se da deoparte.

Branza se da prin masina de tocat carne si se freaca cu galbenusurile si zaharul; se adauga faina, mirodeniile, margarina topita(dar nu fierbinte) si se omogenizeaza dupa care se adauga albusurile batute spuma.

Din compozitia aluatului se pune in tava unsa si tapetata 3/4 din el; se adauga crema de branza, se niveleaza; se adauga restul de aluat deasupra nivelandu-se.Incercati sa nu umpleti tava pana sus pentru ca pasca sa aiba loc sa creasca. De asemenea puteti turna si coace compotitia intr-o tava mare dreptunghiulara de cuptor, oricum pasca va fi servita taiata frumos. Se baga la cuptor si se tine cca 45 minute, dupa care se lasa o ora la racit in tava.

Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se pun la fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga deasupra pastii.

Spor la treaba si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca chinezeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane din morcov

Bomboane din morcov

Am amestecat bine toate aceste ingrediente si le-am pus intr-un vas de lut, apoi le-am bagat la cuptor

6 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Se freaca zaharul cu untul, se adauga oul, faina,praful de copt,scortisoara si nuca.Se lasa aluatul

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maine fac si eu pascuta chinezeasca.. , 27 aprilie 2016

    Sper sa-mi iasa nu am mai facut-o din copilarie. ..

  • Fara foto

    vlad , 11 aprilie 2015

    Este cea mai buna prajitura

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 08 aprilie 2015

    o fac pentru Pasti,multumim

    • Fara foto

      Petre Dumitrascu , 11 mai 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Timaru Milica , 01 iunie 2013

      buna tare

    • Fara foto

      Timaru Milica , 01 iunie 2013

      milica timaru

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      .....cu siguranta delicioasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Arata bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Arata grozav!!!!!!

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multumesc mult! De fiecare data cand o fac pare sa nu fie destula. Este intr-adevar gustoasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Super arata pasca ta,am luat reteta sa fac si eu.Felicitari pentru reteta.

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

      Anul asta am sa adaug si fotografii cu prea buna mea pascuta :)

    • Fara foto

      alexut , 08 ianuarie 2009

      Am s-o incerc si eu sa vad cat e de buna... dar is convinsa k e dupa felul cum arata... mmmm

    • Fara foto

      andre , 07 ianuarie 2009

      Super bunaaaaaaaaaaaaa! Incercati si oi sa va convingeti!

    • Fara foto

      UniK , 07 ianuarie 2009

      Trebuie sa recunosc ca e bunaaaa ..:P

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

49 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 pahar (de un sfert) faina
  • 1 ou
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 1/2 pachet margarina(=125 gr)
  • 1 pliculet vanilie
  • rasatura de lamaie.
  • Pentru branza: 1/2 kg branza de vaca
  • 2 oua
  • 1/2 pachet margarina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pliculet vanilie
  • rasatura de lamaie
  • 2 linguri faina
  • Pentru glazura:3 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Pulpele de pui se curata, se spala si se portioneaza. Se pun la fiert intr-o oala cu apa.Se curata

52 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

maine fac si eu pascuta chinezeasca..

Sper sa-mi iasa nu am mai facut-o din copilarie. ..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
DONUTS