autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pasca cremoasa

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
1 plic de praf de budinca, 2 linguri de zahar, 568 ml lapte, 2 boabe de strugure verde, 3 cirese glasate, 1 x 200 g conserve de piersici, feliate, scurse de zeama, 12 stafide, 4 cutii de iaurt goale

Dificultate: Medie Timp: 3h 10 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se pune plicul de budinca intr-un bol, apoi se adauga zaharul si 3 linguri de lapte pentru a forma o pasta. Se toarna restul de lapte intr-o cratita si se asaza pe aragaz la foc mic pana cand se incalzeste.
2. Se adauga cu grija laptele cald peste pasta, amestecand continuu. Se transfera lichidul in cratita si se fierbe, amestecand continuu. Se fierbe un minut pana cand se ingroasa.
3. Se spala cutiile de iaurt cu apa rece si se umplu cu budinca. Atentie, amestecul e fierbinte! Se da la frigider timp de 3 ore pana cand se incheaga.
4. In acest timp, se feliaza strugurii si ciresele glasate. Se scoate o cutie cu budinca din frigider si se pune o farfuriuta deasupra. Se rastoarna, se strange usor de peretii cutiei pana cand budinca iese din cutie. Se repeta cu restul cutiilor.
5. Se decoreaza cu felii de piersica la baza fiecarei prajituri. Se adauga fructele deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt,

43 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 plic de praf de budinca
  • 2 linguri de zahar
  • 568 ml lapte
  • 2 boabe de strugure verde
  • 3 cirese glasate
  • 1 x 200 g conserve de piersici
  • feliate
  • scurse de zeama
  • 12 stafide
  • 4 cutii de iaurt goale

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
"Nopti libaneze in cupe-"Layali libnan"