autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Pasca cu aluat cozonac

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2015

Ingrediente
500 g faina, 120 g zahar, 250 ml lapte caldut, 50 g unt topit si 50 ml ulei, 2 galbenusuri, 25 g drojdie proaspata, coaja de la o lamaie, 1 praf de sare, Pentru umplutura, 400 g branza de vaci, 2 oua, 2-3 linguri cu zahar, 100 g stafide, 3 linguri gris, coaja rasa de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, Mai avem nevoie de, fulgi de migdale, 1 ou pentru uns pasca

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Preparare maia
Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una de zahar si amestecam.
Lasam la crescut 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul.
Cernem faina.
Peste faina cernuta punem maiaua crescuta,apoi galbenusurile,sarea si coaja de lamaie.
Punem zaharul in laptele caldut si amestecam pana cand se dizolva zaharul.
Turnam laptele putin cate putin si amestecam.
Daca aluatul este mai tare atunci mai putem pune lapte.
Adaugam treptat untul topit si apoi racorit.Amestecam.
Putin cate putin adaugam si uleiul astfel incat sa se incorporeze cat mai bine in aluat.
Framantam.
Aluatul rezultat trebuie sa fie un pic moale si lipicios.
Acoperim vasul in care am framantat aluatul cu un prosop de bucatarie si il dam la cald ,la crescut pentru circa 1 ora.
In acest timp ne ocupam de umplutura.
Batem bine ouale.
Amestecam branza de vaci cu(rand pe rand si amestecam de fiecare data) ouale,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom,coaja de lamaie,grisul si stafidele.
Cand aluatul este gata crescut il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in doua.
O parte este pentru baza pascai iar cealalta parte o impartim la randul ei in 3 si formam 3 snururi pe care le impletim ca aici......http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/paine-cu-oua-fierte.html
Intr-o tava rotunda,cu diametrul de 30 cm,punem hartie de copt apoi asezam aluatul pe fundul tavii intanzandu.l cu ajutorul degetelor.Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu da voie aluatului sa creasca foarte mult la copt.
De jur -imprejurul tavii asezam snurul impletit.
Umplem cu amestecul pe care l.am "confectionat" mai sus.
Batem bine un ou cu care ungem pasca.
Presaram fulgi de migdale.
Dam pasca la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 min pana ce se rumeneste frumos si este bine facuta.(facem testul scobitorii).

Lasam sa se raceasca si apoi putem felia.
Este aromata, pufoasa,cu multa branza asa cum imi place mie.....ce mai.....este grozav de buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Din faina cernuta se prepara mai intai maiaua.O parte din faina se opareste cu 3/4 pahar de lapte

30 voturi    6 comentarii
6h
Dulciuri diverse
Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac

Aluat 1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu

18 voturi    5 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 120 g zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si 50 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 100 g stafide
  • 3 linguri gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie de
  • fulgi de migdale
  • 1 ou pentru uns pasca

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Choux, ecler cu crema de ciocolata