Pasca cu aluat cozonac

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pasca cu aluat cozonac

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 120 g zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si 50 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 100 g stafide
  • 3 linguri gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie de
  • fulgi de migdale
  • 1 ou pentru uns pasca

Mod de preparare

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Preparare maia

Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una de zahar si amestecam.

Lasam la crescut 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul.

Cernem faina.

Peste faina cernuta punem maiaua crescuta,apoi galbenusurile,sarea si coaja de lamaie.

Punem zaharul in laptele caldut si amestecam pana cand se dizolva zaharul.

Turnam laptele putin cate putin si amestecam.

Daca aluatul este mai tare atunci mai putem pune lapte.

Adaugam treptat untul topit si apoi racorit.Amestecam.

Putin cate putin adaugam si uleiul astfel incat sa se incorporeze cat mai bine in aluat.

Framantam.

Aluatul rezultat trebuie sa fie un pic moale si lipicios.

Acoperim vasul in care am framantat aluatul cu un prosop de bucatarie si il dam la cald ,la crescut pentru circa 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura.

Batem bine ouale.

Amestecam branza de vaci cu(rand pe rand si amestecam de fiecare data) ouale,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom,coaja de lamaie,grisul si stafidele.

Cand aluatul este gata crescut il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in doua.

O parte este pentru baza pascai iar cealalta parte o impartim la randul ei in 3 si formam 3 snururi pe care le impletim ca aici......http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/paine-cu-oua-fierte.html

Intr-o tava rotunda,cu diametrul de 30 cm,punem hartie de copt apoi asezam aluatul pe fundul tavii intanzandu.l cu ajutorul degetelor.Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu da voie aluatului sa creasca foarte mult la copt.

De jur -imprejurul tavii asezam snurul impletit.

Umplem cu amestecul pe care l.am "confectionat" mai sus.

Batem bine un ou cu care ungem pasca.

Presaram fulgi de migdale.

Dam pasca la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 min pana ce se rumeneste frumos si este bine facuta.(facem testul scobitorii).

Lasam sa se raceasca si apoi putem felia.

Este aromata, pufoasa,cu multa branza asa cum imi place mie.....ce mai.....este grozav de buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor