Pasca cu aluat cozonac

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pasca cu aluat cozonac

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 120 g zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si 50 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 100 g stafide
  • 3 linguri gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie de
  • fulgi de migdale
  • 1 ou pentru uns pasca

Mod de preparare

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Preparare maia

Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una de zahar si amestecam.

Lasam la crescut 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul.

Cernem faina.

Peste faina cernuta punem maiaua crescuta,apoi galbenusurile,sarea si coaja de lamaie.

Punem zaharul in laptele caldut si amestecam pana cand se dizolva zaharul.

Turnam laptele putin cate putin si amestecam.

Daca aluatul este mai tare atunci mai putem pune lapte.

Adaugam treptat untul topit si apoi racorit.Amestecam.

Putin cate putin adaugam si uleiul astfel incat sa se incorporeze cat mai bine in aluat.

Framantam.

Aluatul rezultat trebuie sa fie un pic moale si lipicios.

Acoperim vasul in care am framantat aluatul cu un prosop de bucatarie si il dam la cald ,la crescut pentru circa 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura.

Batem bine ouale.

Amestecam branza de vaci cu(rand pe rand si amestecam de fiecare data) ouale,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom,coaja de lamaie,grisul si stafidele.

Cand aluatul este gata crescut il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in doua.

O parte este pentru baza pascai iar cealalta parte o impartim la randul ei in 3 si formam 3 snururi pe care le impletim ca aici......http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/paine-cu-oua-fierte.html

Intr-o tava rotunda,cu diametrul de 30 cm,punem hartie de copt apoi asezam aluatul pe fundul tavii intanzandu.l cu ajutorul degetelor.Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu da voie aluatului sa creasca foarte mult la copt.

De jur -imprejurul tavii asezam snurul impletit.

Umplem cu amestecul pe care l.am "confectionat" mai sus.

Batem bine un ou cu care ungem pasca.

Presaram fulgi de migdale.

Dam pasca la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 min pana ce se rumeneste frumos si este bine facuta.(facem testul scobitorii).

Lasam sa se raceasca si apoi putem felia.

Este aromata, pufoasa,cu multa branza asa cum imi place mie.....ce mai.....este grozav de buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise