autor:

Alina

» » Retete de Pasti

Pasca cu aluat de cozonac

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2014

Ingrediente
pentru 3 pasti (24, 22 si 20 cm), Maia:, , 600 ml lapte caldut, 50 g drojdie proaspata, 2 lg faina, 1 lg zahar tos, , Aluat:, , maiaua +, 1100 g faina de grau, 120 g zahar tos, 4 galbenusuri, 200 g smantana/ iaurt gras, 150 ml ulei de palmier, coaja de la o portocala, , Umplutura:, , 1450 g branza proaspata de vaci, 350 g iaurt gras, 4 oua, 50 g gris, 100 g faina, 120 g zahar, 200 g stafide aurii, 100 g stafide brune, 1 lgt esenta de rom, Pentru uns:, 1 galbenus amestecat cu 3 lg de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Aluat
1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut lipsit de curenti 20 min.
2. Preincalzim cuptorul la 180 grade C .
3. Batem galbenusurile cu zaharul cat sa se deschida putin la culoare si sa isi mareasca volumul, 2-3 minute.
4. Inglobam in galbenusurile batute smantana, 100 ml ulei de palmier si coaja de portocala amestecand bine. Incorporam apoi maiaua si amestecam.
5. Faina o cernem in compozitia de la apasul 3 putin cate putin pana o vom ingloba pe toata. Va rezulta un aluat lipicios. In momentul acesta inmuiem mainile in restul de ulei de palmier si ne apucam de framantat macar vreo 15 min umezind mainile mereu cu ulei.
6. Lasam aluatul la dospit 1.30 min - 2 ore acoperit, intr-un loc caldut, lipsit de curenti.
3. Pentru umplutura pune stafidele la inmuiat 30 min in apa calduta. Amestecamcu un mixer vertical branza, iaurtul, zaharul, ouale, faina si grisul. Incorporam apoi cu o spatula amestecand bine, stafidele scurse de apa si esenta de rom.
4. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in 3. Fiecare bucata o impartim apoi in 2 bucati.
5. Intindem o bucata de aluat (din cele doua) sub forma unui disc, il transferam intr-o tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt.
6. A doua bucata o taiem in 3, apoi fiecare bucatica o intidem si o mai taiem inca odata in 3 bucati egale pe care le vom impleti si le vom pune in tava de jur imprejurul discului de aluat. La imbinari punem de asemenea, cate o bucatica de aluat impletit.
7. Punem cateva linguri de umplutura in centru si lasam la dospit 20 min, deasupra facem cate o cruce din aluat. Ungem cu oul batut si introducem in cuptor pana cand devine rumena ~ 60 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu aluat cozonac

Pasca cu aluat cozonac

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Preparare maia Dizolvam drojdia in

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Din faina cernuta se prepara mai intai maiaua.O parte din faina se opareste cu 3/4 pahar de lapte

30 voturi    6 comentarii
6h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Ixulescu , 10 aprilie 2015

    nu e gresita,aveam si eu o reteta cu maiaua din 600 ml lapte si doua linguri de faina doar ca o lasam sa stea de seara pana a doua zi dimineata;era tare complicacioasa si am renuntat la ea.

  • Fara foto

    Dugaesescu Gabriela , 02 aprilie 2015

    Cred ca e o greseala nu poti pune 600 ml lapte la maia si 2 linguri de faina

  • Fara foto

    Elena Moldoveanu , 02 aprilie 2015

    De ce ulei de palmier?

    • Fara foto

      Mihaela Rotaru , 19 aprilie 2014

      Este cea mai buna reteta pe care am incercat-o. Din aluat mi-a iesit o pasca mare si doi cozonaci! Multumim si felicitari! Paste fericit!

    • Fara foto

      Cristina Dumbravan-Cociorva , 18 aprilie 2014

      Numai ce am scos si eu aceasta pascuta din rola... arata foarte frumos... deja asteptam cu nerabdare sa o si gustam :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 pasti (24
  • 22 si 20 cm)
  • Maia:
  • 600 ml lapte caldut
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 lg faina
  • 1 lg zahar tos
  • Aluat:
  • maiaua +
  • 1100 g faina de grau
  • 120 g zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 200 g smantana/ iaurt gras
  • 150 ml ulei de palmier
  • coaja de la o portocala
  • Umplutura:
  • 1450 g branza proaspata de vaci
  • 350 g iaurt gras
  • 4 oua
  • 50 g gris
  • 100 g faina
  • 120 g zahar
  • 200 g stafide aurii
  • 100 g stafide brune
  • 1 lgt esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 3 lg de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Frigarui din carne de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver