autor:

Alexandrina

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca cu branza

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
Aluat:, 200g faina, , 100g margarina/unt, , 100g zahar, , 1 lingura cacao, , 1 ou, , 1 praf de copt., , Umplutura:, 1 kg branza de vaci,, 250 g unt/margarina,, 400 g zahar (merge si mai putin de atat, dupa cat o vreti de dulce eu am pus doar 250 g),, 4-5 oua (daca sunt mai micute, folositi 5 oua),, 1 plic zahar vanilat,, 2 pachete de budinca de vanilie,, stafide (pe care le hidratati un pic), un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Am pus ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie; dupa omogenizare a rezultat un aluat destul de lipicios, pe care l-am intins cu mana intr-o forma de tort detasabila (mi-am umezit degetele din cand in cand). In prealabil pe fundul formei am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt. Am tapetat forma (strat subtire), inclusiv peretii (cam pana la jumatate), cu aluat. Inainte de a tapeta forma am pus deoparte o nuca de aluat.
Ingredientele pentru umplutura le-am pus tot in robot. Cu ceva mai multa atentie, din cauza cantitatilor destul de mari: am amestecat intai branza cu zaharul si cu untul, ouale, aromele, apoi am pus praful de budinca si stafidele (tinute putin la hidratat in apa calduta).
Compozitia rezultata, fina, cremoasa, am turnat-o peste aluat.
Din aluatul pus deoparte am format mici bilute pe care le-am presarat pe suprafata pastii.
Am dat pasca la cuptor. Cuptorul a fost preincalzit. Cam un sfert de ora am lasat un foc iute, dupa care am copt pasca la foc mic, cred ca o ora si jumatate. Am facut proba cu scobitoarea, cand a iesit curata am oprit cuptorul, lasand pasca sa se raceasca in cuptor.
Timpul de preparare include timpul de copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Aluat Se face maia din 2 cubulete drojdie proaspata, ce de dizolva in apa calda, se adauga si un

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Mod de pregatire pentru aluat: -Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2013

    Va multumesc frumos! Ma bucur ca v-a placut pasca mea.

  • Fara foto

    S_ancutza (Chef de cuisine) , 04 mai 2013

    Am pregatit reteta pentru colegii sotului meu si au fost toooopiti dupa ea! :) Irlandezii nu prea au dulciuri wow si pasca noastra le-a mers la inima. Sa mentionez ca respectivii colegi sunt bucatari profesionisti?! :P Felicitari pentru reteta!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Ce deliciu!!! Salvata si 5 puncte...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Hmmmmmm ce buna trebuie sa fie ! A ajuns pina la mine mirosul de pasca proaspat scoasa din cuptor.... Eu o fac si cu branza sarata.

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 mai 2010

      Tare buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Buna, buna de tot!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Buna.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Minunata.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Imi place ....arata bine!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Am salvat reteta, pentru pastele viitor !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200g faina
  • 100g margarina/unt
  • 100g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci,
  • 250 g unt/margarina,
  • 400 g zahar (merge si mai putin de atat
  • dupa cat o vreti de dulce eu am pus doar 250 g),
  • 4-5 oua (daca sunt mai micute
  • folositi 5 oua),
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 pachete de budinca de vanilie,
  • stafide (pe care le hidratati un pic)
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Va multumesc frumos! Ma bucur ca v-a placut pasca mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tort diplomat special