Am pus ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie; dupa omogenizare a rezultat un aluat destul de lipicios, pe care l-am intins cu mana intr-o forma de tort detasabila (mi-am umezit degetele din cand in cand). In prealabil pe fundul formei am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt. Am tapetat forma (strat subtire), inclusiv peretii (cam pana la jumatate), cu aluat. Inainte de a tapeta forma am pus deoparte o nuca de aluat.
Ingredientele pentru umplutura le-am pus tot in robot. Cu ceva mai multa atentie, din cauza cantitatilor destul de mari: am amestecat intai branza cu zaharul si cu untul, ouale, aromele, apoi am pus praful de budinca si stafidele (tinute putin la hidratat in apa calduta).
Compozitia rezultata, fina, cremoasa, am turnat-o peste aluat.
Din aluatul pus deoparte am format mici bilute pe care le-am presarat pe suprafata pastii.
Am dat pasca la cuptor. Cuptorul a fost preincalzit. Cam un sfert de ora am lasat un foc iute, dupa care am copt pasca la foc mic, cred ca o ora si jumatate. Am facut proba cu scobitoarea, cand a iesit curata am oprit cuptorul, lasand pasca sa se raceasca in cuptor.
Timpul de preparare include timpul de copt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii