Aluat:
Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede. Se lasa la racorit. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina, galbenusuri, lapte, ulei, unt topit, arome, zahar. Se framanta un aluat bine de tot. Se lasa la crescut.
Umplutura:
Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, esenta de rom si stafidele.
Impartim aluatul in trei portii, la fel si umplutura.
Din fiecare parte de aluat se opreste jumatate pentru modelat iar cealta jumatate se intinde foaie si se aseaza in forma de copt. Pe marginea aluatului asezam o impletitura facuta din restul aluatui oprit. Punem branza si apoi putem decora din putin aluat cateva floricele, cruci sau ce alte forme dorim. Se unge cu un ou batut tot ce este aluat si se da la cuptor.Pasca se scoate din tava cand aceasta este rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii