autor:

cretu_veronica22

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca cu branza dulce

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 1kg faina alba de foarte buna calitate, 8 galbenusuri, 600ml lapte, 50  ml ulei, 60 g drojdie proaspata, 200 g unt, 200 g zahar, 20 ml rom, coaja rasa de la o lamaie si o portocala,, un praf de sare, vanile (esenta sau zahar vanilinat), Umplutura:, 1500 g branza dulce, 200 g stafide, 300 g zahar, 5 oua, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Aluat:

Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede. Se lasa la racorit. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina, galbenusuri, lapte, ulei, unt topit, arome, zahar. Se framanta un aluat bine de tot. Se lasa la crescut.

Umplutura:

Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, esenta de rom si stafidele.

Impartim aluatul in trei portii, la fel si umplutura.

Din fiecare parte de aluat se opreste jumatate pentru modelat iar cealta jumatate se intinde foaie si se aseaza in forma de copt. Pe marginea aluatului asezam o impletitura facuta din restul aluatui oprit. Punem branza si apoi putem decora din putin aluat cateva floricele, cruci sau ce alte forme dorim. Se unge cu un ou batut tot ce este aluat si se da la cuptor.Pasca se scoate din tava cand aceasta este rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluatul l-am facut la masina de paine:1 masura lapte caldut,1 masura(paharul din dotarea masinii)ulei

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Prajituri
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se freaca drojdia cu zaharul, apoi punem pe rand galbenusul, uleiul, coaja de lamaie,sarea, laptele

19 voturi    10 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1kg faina alba de foarte buna calitate
  • 8 galbenusuri
  • 600ml lapte
  • 50  ml ulei
  • 60 g drojdie proaspata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 20 ml rom
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala,
  • un praf de sare
  • vanile (esenta sau zahar vanilinat)
  • Umplutura:
  • 1500 g branza dulce
  • 200 g stafide
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tav? mare, preferabil cu inel deta?abil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, pu?in îndulcit?,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pasca fara aluat