Aluat:
Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede. Se lasa la racorit. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina, galbenusuri, lapte, ulei, unt topit, arome, zahar. Se framanta un aluat bine de tot. Se lasa la crescut.
Umplutura:
Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, esenta de rom si stafidele.
Impartim aluatul in trei portii, la fel si umplutura.
Din fiecare parte de aluat se opreste jumatate pentru modelat iar cealta jumatate se intinde foaie si se aseaza in forma de copt. Pe marginea aluatului asezam o impletitura facuta din restul aluatui oprit. Punem branza si apoi putem decora din putin aluat cateva floricele, cruci sau ce alte forme dorim. Se unge cu un ou batut tot ce este aluat si se da la cuptor.Pasca se scoate din tava cand aceasta este rece.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii