autor:

cretu_veronica22

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca cu branza dulce

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 1kg faina alba de foarte buna calitate, 8 galbenusuri, 600ml lapte, 50  ml ulei, 60 g drojdie proaspata, 200 g unt, 200 g zahar, 20 ml rom, coaja rasa de la o lamaie si o portocala,, un praf de sare, vanile (esenta sau zahar vanilinat), Umplutura:, 1500 g branza dulce, 200 g stafide, 300 g zahar, 5 oua, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Aluat:

Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede. Se lasa la racorit. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina, galbenusuri, lapte, ulei, unt topit, arome, zahar. Se framanta un aluat bine de tot. Se lasa la crescut.

Umplutura:

Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, esenta de rom si stafidele.

Impartim aluatul in trei portii, la fel si umplutura.

Din fiecare parte de aluat se opreste jumatate pentru modelat iar cealta jumatate se intinde foaie si se aseaza in forma de copt. Pe marginea aluatului asezam o impletitura facuta din restul aluatui oprit. Punem branza si apoi putem decora din putin aluat cateva floricele, cruci sau ce alte forme dorim. Se unge cu un ou batut tot ce este aluat si se da la cuptor.Pasca se scoate din tava cand aceasta este rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluatul l-am facut la masina de paine:1 masura lapte caldut,1 masura(paharul din dotarea masinii)ulei

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Prajituri
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la

32 voturi    18 comentarii
4h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1kg faina alba de foarte buna calitate
  • 8 galbenusuri
  • 600ml lapte
  • 50  ml ulei
  • 60 g drojdie proaspata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 20 ml rom
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala,
  • un praf de sare
  • vanile (esenta sau zahar vanilinat)
  • Umplutura:
  • 1500 g branza dulce
  • 200 g stafide
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pasca cu ciocolata