autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

PASCA CU CIOCOLATA

Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat, 500 gr faina, 125 gr zahar, 50 gr unt, 2 linguri ulei, 250 ml lapte aproximativ, 3 oua, 1 lingura rom, esenta de vanilie, 25 gr drojdie instant, 1 lingurita rasa sare, , Umplutura, 50 gr cacao, 100 gr ciocolata, 2 linguri faina, 4 oua, esenta de vanilie, 3 linguri lapte, 100 gr unt, 100 gr migdale sau nuci, 3 linguri smantana

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolosi. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca;
Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa;
Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma;
Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut;
Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe de usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora;
se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia;
Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacaoa, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul;
Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute;
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Se poate folosi si un blat de pandispan
Daca ti-a placut reteta noastra "PASCA CU CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

aluat ptr cozonac-eu amfacut alautul de la reteta Cranch cu ciocolata -nr 89 numai ca am dublat cantitatile. Dupa

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Chira_Afloarei (Bucatar) , 31 martie 2015

    ABIA ASTEPT SA O INCERC

  • Fara foto

    Elena Parascanu , 13 aprilie 2014

    buna

  • Fara foto

    Vastelia Grigore , 11 aprilie 2014

    buna!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml lapte aproximativ
  • 3 oua
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
  • 25 gr drojdie instant
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura
  • 50 gr cacao
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr migdale sau nuci
  • 3 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Camelia
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Rata la cuptor

Rata la cuptor

Se freacă raşa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara Se infoliază si se lasă la frigider

5 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Fara foto

Chira_Afloarei (Bucatar)

ABIA ASTEPT SA O INCERC

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu ghimbir