Pasca cu ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 300 faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 80 gr unt la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri ou
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente umplutura de branza
  • 500 gr branza de vaci grasa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • (coaja de la o portocala optional)
  • 2 linguri de faina
  • stafide inmuiate in apa si esenta de rom
  • bucati mici de ciocolata alba si neagra

Mod de preparare

Mod de preparare aluat:

1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea.

2.Puneti zaharul, zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde.

3.Adaugati in bolul cu faina, ouale si laptele caldut (nu fierbinte) amestecati cu o spatula(sau lingura), apoi adaugati untul si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.(Daca mai este cazul adaugati 1-2 linguri de faina)

4.Acoperiti bolul cu un prosop sau folie alimentara si lasati la crescut timp de 1 ora intr-un loc ferit de curenti.

Mod de preparare umplutura

Pentru ca umplutura sa iasa bine legata, folositi branza de vaci grasa. Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci, zaharul, ouale, smantana, zaharul vanilat,(coaja de portocale optional) si faina.La final adaugam bucati de ciocolata neagra si stafidele bine scurse, pe care le-am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.

Impartim aluatul in doua parti. Pe masa pudrata cu faina intindem una din bucati apoi o asezam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt. Din cea de-a doua bucata formam 2 snururi lungi pe care le impletim, apoi le asezam de jur imprejur pe peretii formei.(VEZI FOTO MAI JOS) Puneti umplutura de branza si dati la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50 minute.

Dupa ce scoateti pasca din cuptor presarati cateva bucati mici de ciocolata alba.

Pentru decor m-am inspirat dupa blog-ul Laurei Adamache.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure