autor:

kamkrys75

» » Retete de Pasti

Pasca cu ciocolata

Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente aluat, , 300 faina, 7 g drojdie uscata, 80 gr unt la temperatura camerei, 150 ml lapte, 50 gr cacao, 250 ml lapte caldut, 100 gr zahar, 2 galbenusuri ou, 1 zahar vanilat, 1 praf de sare, , Ingrediente umplutura de branza, , 500 gr branza de vaci grasa, 5 linguri de zahar, 2 linguri smantana, 1 plic zahar vanilat, 2 oua, (coaja de la o portocala optional), 2 linguri de faina, stafide inmuiate in apa si esenta de rom, bucati mici de ciocolata alba si neagra

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare aluat:

1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea.
2.Puneti zaharul, zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde.
3.Adaugati in bolul cu faina, ouale si laptele caldut (nu fierbinte) amestecati cu o spatula(sau lingura), apoi adaugati untul si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.(Daca mai este cazul adaugati 1-2 linguri de faina)
4.Acoperiti bolul cu un prosop sau folie alimentara si lasati la crescut timp de 1 ora intr-un loc ferit de curenti.

Mod de preparare umplutura

Pentru ca umplutura sa iasa bine legata, folositi branza de vaci grasa. Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci, zaharul, ouale, smantana, zaharul vanilat,(coaja de portocale optional) si faina.La final adaugam bucati de ciocolata neagra si stafidele bine scurse, pe care le-am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.

Impartim aluatul in doua parti. Pe masa pudrata cu faina intindem una din bucati apoi o asezam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt. Din cea de-a doua bucata formam 2 snururi lungi pe care le impletim, apoi le asezam de jur imprejur pe peretii formei.(VEZI FOTO MAI JOS) Puneti umplutura de branza si dati la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50 minute.
Dupa ce scoateti pasca din cuptor presarati cateva bucati mici de ciocolata alba.
Pentru decor m-am inspirat dupa blog-ul Laurei Adamache.
Mod de preparare aluat:

1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea.
2.Puneti zaharul, zaharul vanilat in la
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pască cu ciocolata

Pască cu ciocolata

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina

10 voturi    5 comentarii
3h
Retete de Pasti

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Colban Margareta , 10 aprilie 2015

    BUN BUN BUN NNNNN!!

  • Fara foto

    denyss_pericol , 03 februarie 2015

    Gustos

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 300 faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 80 gr unt la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri ou
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente umplutura de branza
  • 500 gr branza de vaci grasa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • (coaja de la o portocala optional)
  • 2 linguri de faina
  • stafide inmuiate in apa si esenta de rom
  • bucati mici de ciocolata alba si neagra

Raporteaza reteta

Retete
de kamkrys75
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Puneti la fiert laptele, zaharul, untul si cacaua. Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pizza mexicana

Pizza mexicana

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura cu bilute de branza

Prajitura cu bilute de branza

Pentru ca o cititoare a site-ului Gustos.ro m-a intrebat cu ce ar putea inlocui nuca de cocos de

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele