Pasca cu pandispan

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pasca cu pandispan

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 8 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 8-10 linguri faina
  • Umplutura
  • 700 gr branza de vaci
  • 5 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1-2 linguri faina alba
  • stafide

Mod de preparare

Pandispanul:

Separam ouale.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul.

Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina treptat.

Albusurile le batem spuma separat.

La urma incorporam in compozitia de galbenusuri,albusurile spuma,insa cu o lingura.

Umplutura:

Ouale le mixam putin cu zaharul.

Intr-un bol punem branza ,peste punem ouale batute si mixam ,dar la o viteza mica.

Incorporam esenta,coaja rasa de lamaie,stafidele iar la urma 1-2 linguri faina(daca branza este bine scursa si cremoasa,atunci e posibil sa nu mai fie nevoie de faina).

Luam o tava patrata,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

Punem 3/4 din compozitia de pandispan in tava,apoi cu o lingura ,din loc in loc,punem si umplutura.

Deasupra punem restul de pandispan.

Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita si o lasam pana ce pasca e bine copata(facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata,o scoatem si o lasam sa se raceasca,apoi putem taia si servi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor