autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca cu pandispan

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2013

Ingrediente
Pandispan:, , 8 oua, 1/2 cana de zahar, 1 praf de copt, 1 esenta vanilie, 8-10 linguri faina, , Umplutura, , 700 gr branza de vaci, 5 oua, 150-200 gr zahar, 1 esenta rom, coaja rasa de lamaie, 1-2 linguri faina alba, stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pandispanul:
Separam ouale.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul.
Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina treptat.
Albusurile le batem spuma separat.
La urma incorporam in compozitia de galbenusuri,albusurile spuma,insa cu o lingura.
Umplutura:
Ouale le mixam putin cu zaharul.
Intr-un bol punem branza ,peste punem ouale batute si mixam ,dar la o viteza mica.
Incorporam esenta,coaja rasa de lamaie,stafidele iar la urma 1-2 linguri faina(daca branza este bine scursa si cremoasa,atunci e posibil sa nu mai fie nevoie de faina).
Luam o tava patrata,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Punem 3/4 din compozitia de pandispan in tava,apoi cu o lingura ,din loc in loc,punem si umplutura.
Deasupra punem restul de pandispan.
Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita si o lasam pana ce pasca e bine copata(facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata,o scoatem si o lasam sa se raceasca,apoi putem taia si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu crema de branza si mure

Clatite cu crema de branza si mure

Prima data pregatim aluatul de clatite astfel: spargem ouale intr-un bol de mixer, adaugam zaharul

11 voturi    14 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de catina

Dulceata de catina

Catina,curatata,spalata,se lasa deoparte sa se scurga;intr-un vas se face siropul gros din zahar,apa

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 8 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 8-10 linguri faina
  • Umplutura
  • 700 gr branza de vaci
  • 5 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1-2 linguri faina alba
  • stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte