autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pasca de Paste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2005

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg de faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 g de zahar, 200 g de unt., Pentru umplutura: 1 kg de smintina, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 g stafide, 300 g de zahar, sare,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

39 voturi

Mod de preparare

Framintati un aluat de cozonac, pe care il puneti la dospit 2 ore, apoi impartiti-l in 2-3 parti egale si intindeti fiecare parte ca un sul. Cu aceasta faceti coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului puneti o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Dati vasul la cuptor si coaceti ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva realizati 3-4 bucati de pasca. Umplutura o realizati combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Puneti peste gura cratitei un platou, rasturnati pasca, apoi, cu grija, intoarceti-o pe o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PASCA DE PASTE

PASCA DE PASTE

Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda,la diametrul formei,de 3cm grosime.Se pune foaia in forma

10 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat: o lingura drojdie de bere
  • 1 kg de faina
  • 8 galbenusuri
  • coaja de lamiie
  • o cana cu lapte dulce
  • 300 g de zahar
  • 200 g de unt.
  • Pentru umplutura: 1 kg de smintina
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • 100 g stafide
  • 300 g de zahar
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura delicioasa cu doua creme