Pasca fara aluat

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea, esenta si se mixeaza pana devine spuma.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata
Pasca fara aluat

Ingrediente

  • -1500 gr.branza de vaci dulce facuta in casa(perle de branza);
  • -1 kg.smantana,grasime 30%;
  • -12 linguri de zahar;
  • -400 gr.stafide;
  • -12 oua;
  • -4 linguri faina de grau;
  • -4 linguri gris,
  • -1 esenta de vanilie,
  • -1 praf de sare.

Mod de preparare

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea, esenta si se mixeaza pana devine spuma. Se adauga branza de vaca si smantana si se omogenizeaza cu ajutorul unei palete.

Se adauga faina de grau, grisul, stafidele si se omogenizeaza bine compozitia,dupa care se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora sau pana cand se rumeneste frumos.Se lasa sa se racoreasca foarte bine,pret de cateva ore dupa care se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Mentionez ca branza este de foarte buna calitate,fara apa sau zer sau ce o mai fi in branza cumparata din piata sau de la alimentara si smantana este groasa si buna calitativ,nu smantana la cutie cau care curge din lingura.Din acest motiv am pus asa putina faina de grau si asa putin gris,daca as fi pus mai mult ar fi iesit foarte tare adica chitan si nu ar fi avut aceiasi consistenta,moale si pufoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise