autor:

Alecu Nicoleta

» » Dulciuri diverse

Pasca moldoveneasca

Autor: Alecu Nicoleta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alecu Nicoleta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci dulce 4 oua crude 200 gr stafide 2 plicuri zahar vanilinat 4 linguri faina 100 gr. cocos macinat coaja de la o lamaie rasa 400 gr.aluat de cozonac Pentru glazura: 5 linguri cacao 200 gr.cocos macinat 200 gr.zahar margaritar 100 gr.unt de masa

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru pasca.
Separat, se ia o tava care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.
Se ia 3/4 din aluat, se intinde bine in tava si se da la cuptor pentru 5 minute, cat sa se intareasca. Dupa ce au trecut cele 5 min., se scoate tava din cuptor, se pune umplutura peste aluat, apoi se intinde restul de aluat peste umplutura(astfel ca umplutura sa fie la mijloc -adica, aluat dedesubt si deasupra).
Se da la cuptor si se incerca din cand in cand cu paiul daca s-a facut.
Dupa ce s-a copt pasca, se scoate din cuptor si se da la racit.
Separat, se pregateste glazura pentru pasca.
Intr-un vas, se pun toate ingredientele pentru glazura, se amesteca bine la foc mic. Dupa ce au dat in clocot, se dau deoparte si se lasa la racit.
Pasca se va unge cu glazura rece dupa care se va presura cu cocos pentru a-i da un aspect placut.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac

Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac

La noi in Moldova nu este Paste fara pasca cu branza dulce, aceasta fiind o traditie, care se mosteneste

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci dulce 4 oua crude 200 gr stafide 2 plicuri zahar vanilinat 4 linguri faina 100 gr. cocos macinat coaja de la o lamaie rasa 400 gr.aluat de cozonac Pentru glazura: 5 linguri cacao 200 gr.cocos macinat 200 gr.zahar margaritar 100 gr.unt de masa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu gem