autor:

Alecu Nicoleta

» » Dulciuri diverse

Pasca moldoveneasca

Autor: Alecu Nicoleta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alecu Nicoleta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci dulce 4 oua crude 200 gr stafide 2 plicuri zahar vanilinat 4 linguri faina 100 gr. cocos macinat coaja de la o lamaie rasa 400 gr.aluat de cozonac Pentru glazura: 5 linguri cacao 200 gr.cocos macinat 200 gr.zahar margaritar 100 gr.unt de masa

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru pasca.
Separat, se ia o tava care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.
Se ia 3/4 din aluat, se intinde bine in tava si se da la cuptor pentru 5 minute, cat sa se intareasca. Dupa ce au trecut cele 5 min., se scoate tava din cuptor, se pune umplutura peste aluat, apoi se intinde restul de aluat peste umplutura(astfel ca umplutura sa fie la mijloc -adica, aluat dedesubt si deasupra).
Se da la cuptor si se incerca din cand in cand cu paiul daca s-a facut.
Dupa ce s-a copt pasca, se scoate din cuptor si se da la racit.
Separat, se pregateste glazura pentru pasca.
Intr-un vas, se pun toate ingredientele pentru glazura, se amesteca bine la foc mic. Dupa ce au dat in clocot, se dau deoparte si se lasa la racit.
Pasca se va unge cu glazura rece dupa care se va presura cu cocos pentru a-i da un aspect placut.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Saculeti  cu mere

Saculeti cu mere

Se sparg ouale intr-un castron si se pune un pic de sare pe fiecare galbenus si se lasa asa pana

12 voturi    17 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatite americane cu finetti

Clatite americane cu finetti

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam

4 voturi    0 comentarii
30h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci dulce 4 oua crude 200 gr stafide 2 plicuri zahar vanilinat 4 linguri faina 100 gr. cocos macinat coaja de la o lamaie rasa 400 gr.aluat de cozonac Pentru glazura: 5 linguri cacao 200 gr.cocos macinat 200 gr.zahar margaritar 100 gr.unt de masa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac