autor:

Alecu Nicoleta

» » Dulciuri diverse

Pasca moldoveneasca

Autor: Alecu Nicoleta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alecu Nicoleta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci dulce 4 oua crude 200 gr stafide 2 plicuri zahar vanilinat 4 linguri faina 100 gr. cocos macinat coaja de la o lamaie rasa 400 gr.aluat de cozonac Pentru glazura: 5 linguri cacao 200 gr.cocos macinat 200 gr.zahar margaritar 100 gr.unt de masa

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru pasca.
Separat, se ia o tava care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.
Se ia 3/4 din aluat, se intinde bine in tava si se da la cuptor pentru 5 minute, cat sa se intareasca. Dupa ce au trecut cele 5 min., se scoate tava din cuptor, se pune umplutura peste aluat, apoi se intinde restul de aluat peste umplutura(astfel ca umplutura sa fie la mijloc -adica, aluat dedesubt si deasupra).
Se da la cuptor si se incerca din cand in cand cu paiul daca s-a facut.
Dupa ce s-a copt pasca, se scoate din cuptor si se da la racit.
Separat, se pregateste glazura pentru pasca.
Intr-un vas, se pun toate ingredientele pentru glazura, se amesteca bine la foc mic. Dupa ce au dat in clocot, se dau deoparte si se lasa la racit.
Pasca se va unge cu glazura rece dupa care se va presura cu cocos pentru a-i da un aspect placut.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Umplutura: Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora. In

7 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Mix de ceteale

Mix de ceteale

se pune iaurtul intr-un castronel , apoise adauga cerealu sii se amesteca.

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci dulce 4 oua crude 200 gr stafide 2 plicuri zahar vanilinat 4 linguri faina 100 gr. cocos macinat coaja de la o lamaie rasa 400 gr.aluat de cozonac Pentru glazura: 5 linguri cacao 200 gr.cocos macinat 200 gr.zahar margaritar 100 gr.unt de masa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Coca-Cola