Pasca smantana sau smantana si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua, 8 linguri zahar, 8-10 linguri ulei, 1 praf copt, 6-8 linguri apa, aprox 9-10 linguri faina)
  • Umplutura:
  • 2-3 linguri faina, 10 linguri zahar, 7-8 galbenusuri, 1 kg smantana, 1 praf sare, vanilie, lamaie, stafide
  • Umplutura cu cacao (a doua varianta):
  • 2-3 linguri faina, 10 linguri zahar, 7-8 galbenusuri, 1 kg smantana, 1 praf sare, esenta rom, stafide, 3-4 linguri cacao

Mod de preparare

Ouale intregi se bat cu zaharul, uleiul, praful de copt, apa si faina pana iese un aluat moale. Se rastoarna jumatate de compozitie in tava tapetata, se da la cuptor. Dup ace a prins o crusta se rastoarna compozitia de pasca peste ea. Se mai pune la cuptor inca putin.

Pentru umplutura:

Se separa ouale. Se bate albusul spuma. Apoi se amesteca faina cu zaharul, galbenusurile si smantana. Se adauga si albusul cu aromele si stafidele.

Aceleasi instructiuni sunt si pentru umplutura cu cacao, doar ca se adauga cacaua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor