autor:

Fara foto

» » Budinci

pasca treditionala.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
Aluat: 500 kg faina, 25 gr de drojdie proaspata, 100 gr zahar, coaja de la o lamaie, 2 oua, 200 ml lapte rece, rom, vanilie, 100 gr margarina. Umplutura: 500 gr branza de vaci, 4 oua, 125 gr zahar, 100 gr stafide zahar vanilat, coaja de la jumatate de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se urmeaza toate instructiunile de la cozonacul traditional. Se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu margarina. Din treimea ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20 cm diametru. Se lasa la crescut fara umplutura. Inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura care a fost realizata prin omogenizarea componentelor. Se da la cuptor max 55 minute. Se testeaza cu o scobitoare cand este gata. Se lasa la racit in forma.
Daca ti-a placut reteta noastra "pasca treditionala." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat: 500 kg faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 100 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 200 ml lapte rece
  • rom
  • vanilie
  • 100 gr margarina. Umplutura: 500 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 100 gr stafide zahar vanilat
  • coaja de la jumatate de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de gris