pasca treditionala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 500 kg faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 100 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 200 ml lapte rece
  • rom
  • vanilie
  • 100 gr margarina. Umplutura: 500 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 100 gr stafide zahar vanilat
  • coaja de la jumatate de lamaie.

Mod de preparare

Se urmeaza toate instructiunile de la cozonacul traditional. Se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu margarina. Din treimea ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20 cm diametru. Se lasa la crescut fara umplutura. Inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura care a fost realizata prin omogenizarea componentelor. Se da la cuptor max 55 minute. Se testeaza cu o scobitoare cand este gata. Se lasa la racit in forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise