1.Spalati si curatati ardeii.
2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie.
3.Adaugati sarea si puneti ardeiul intr-o oala (de preferat una care stiti ca nu lipeste). Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora toata apa. Amestecati constant pentru a nu se lipi.
4.Cand apa s-a evaporat adaugati piperul si foile de dafin. Mai lasati pe foc 5-10 minute sa fiarba impreuna, apoi scoateti foile de dafin. Daca doriti puteti adauga 1-2 aspirine sau putin conservant.(eu nu am pus si va asigur ca pasta de ardei rezista cel putin 2 ani)
5.Puneti pasta de ardei fierbinte in borcane sterilizate pe care le inchideti etans. (recomand borcane mici) Pastrati borcanele invelite in paturi 1-2 zile, pana se racesc complet.
6.Depozitati borcanele intr-un loc racoros si uscat.
Dupa ce desfaceti borcanele,pastrati-le la frigider.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii