Pasta de ardei capia

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Pasta de ardei capia

Ingrediente

  • 6 kg de ardei capia (necuratati)
  • 2 linguri rase cu sare pentru muraturi (sau dupa gust)
  • 1 lingurita de piper(optional)
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

1.Spalati si curatati ardeii.

2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie.

3.Adaugati sarea si puneti ardeiul intr-o oala (de preferat una care stiti ca nu lipeste). Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora toata apa. Amestecati constant pentru a nu se lipi.

4.Cand apa s-a evaporat adaugati piperul si foile de dafin. Mai lasati pe foc 5-10 minute sa fiarba impreuna, apoi scoateti foile de dafin. Daca doriti puteti adauga 1-2 aspirine sau putin conservant.(eu nu am pus si va asigur ca pasta de ardei rezista cel putin 2 ani)

5.Puneti pasta de ardei fierbinte in borcane sterilizate pe care le inchideti etans. (recomand borcane mici) Pastrati borcanele invelite in paturi 1-2 zile, pana se racesc complet.

6.Depozitati borcanele intr-un loc racoros si uscat.

Dupa ce desfaceti borcanele,pastrati-le la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise