autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Pasta de corcoduse albe

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 august 2012

Ingrediente
2 kg corcoduse si cam tot atata zahar- adica 2 kg, , 50 ml apa, , 4 plicuri de zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Peste fructele spalate si scurse de apa, adaugam 50 ml apa apoi le punem la fiert la foc mic, amestecand mereu. Fructele fierb relativ repede, cam in 10-15 minute, iar coaja si pulpa se desprinde de sambure. Dupa ce se racoresc putin, trecem fructele printro sita pt a le separa de samburi. Pasta obtinuta se blenduieste si se pune la fiert intrun vas incapator, se fierbe cam 30 minute, adaugam zaharul si vanilia, mai fierbem inca 20 minute(nu uitati sa amestecati mereu in oala), apoi turnam pasta obtinuta in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate in cuptor. Borcanele cu pasta se pun la dunst uscat pana ziua urmatoare cand se depoziteaza in camara pt iarna. Pasta se poate aromatiza cu vanilie, asa cum am procedat eu, sau cu scortisoara macinata. Este foarte gustoasa pe paine unsa cu unt pt dejun, sau la clatite. Mentionez ca nu am adaugat conservant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse albe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Bogdan Corina (Bucatar sef):

    Da,este fenomenala mai ales daca o folosesti la prajituri care au in reteta lor dulceata.Am facut si eu vreo cativa ani la rand cand avea soacra mea la tara corcoduse,acum nu mai locuieste acolo si nu am de unde sa-mi fac rost ca pe piata nu se gasesc de vanzare.E super,aproape ca cea de caise,doar putin acrisoara,oricat zahar ai adauga ea ramane acrisoara.superrrrrrrrrrrr!!!!!!!!

  • 8 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Adelia, asa este observi ca si eu am pus doar 50 ml, deci foarte putiiiiiiiiiin!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Corcoduşele au multă pectină, dacă le fierbi mai mult, nu trebuie să pui zahăr deloc. În reţeta obişnuită eu pun cel mult 3 kg de zahăr la o găleată de corcoduşe şi nu pun apă deloc pentru că sunt foarte apoase!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012

    Constanta, cel rosu mie mi se pare ca e mai dulce.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Corina, asa este , are un gust tare placut, dar mie tocmai de aceea imi place ca e acrisoara!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      Multumesc mult Lia de aprecieri!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      Foarte gustoasa, aromata si de o culoare galbena minunata !

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 25 august 2012

      imi aduc aminte de compotul de corcoduse pe care ni-l facea mamaia...adevarata copilarie...si gemul asta cu aroma de trecut...super bun

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

      Imi place aceasta pasta ,o fac mereu, am in curte un corcodus cu fructe galbene si unul cu fructe rosii( la cel rosu si frunzele sunt verzi-roscate ).Imi pun si fructe in lada pentru iarna,sunt super !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg corcoduse si cam tot atata zahar- adica 2 kg
  • 50 ml apa
  • 4 plicuri de zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Adelia, asa este observi ca si eu am pus doar 50 ml, deci foarte putiiiiiiiiiin!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de pergamonto