autor:

iuliana tarnoveanu

» » Dulciuri diverse

Pasta de corcoduse

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
2-21/2kg corcoduse, 1kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

Se spala corcodusele, se pun apoi intr-un vas, un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul fiind de zahar.
Se lasa citeva ore, apoi se pune vasul pe foc la flacara mica. Dupa ce a scazut la jumatate, se rastoarna totul intr-o sita, se paseaza corcodusele, se arunca simburii, dupa care se mai fierbe continutul circa 15\'.
Rezulta o pasta aromata si gustoasa care se pune la borcan. Se poate folosi la diverse preparate culinare, de ex:
-clatite
-prajituri etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasta de corcoduse albe

Pasta de corcoduse albe

Peste fructele spalate si scurse de apa, adaugam 50 ml apa apoi le punem la fiert la foc mic, amestecand

8 voturi    8 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Chec surpriza

Chec surpriza

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana se topeste zaharul.

0 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    iuliana tarnoveanu , 02 noiembrie 2009

    Pentru Ana.Corcodusele sunt coapte,se aduga si zahar , rezulta un fel de pasta-gem dulce.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Delicos

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Folosesc pasta de corcoduse la prepararea supei-crema de corcoduse sau a sosului de corcoduse.Sunt extrem de bune!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Cred ca e tare gustoasa pasta ta de corcoduse...! Felicitari !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Am sa fac si eu aceasta reteta.Acusi se coc corcodusii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Si eu mai faceam anii trecuti, ne placea mult, dar acum am taiat corcodusul si nu mai avem materie prima.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

      Pai si nu iese un pic acru, sau se facu cu corcoduse coapte?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • 2-21/2kg corcoduse
  • 1kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tiramisu cu piersici