autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pasta de gogosari cu kapia

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Ingrediente
3.5 kg gogosari, 1.5 ardei kapia, 2 linguri rase cu sare mare, 2 lingurite piper macinat, aspirina

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie.
Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele.
Ii taiem bucati potrivite apoi ii punem la robot si ii facem pasta, rand pe rand.
Amestecam pasta cu sarea, piper si le invartim bine.
Aceasta pasta o asezam in borcanele curate, dar nu le puneti pline ochi.
Pisam cate o aspirina pe rand si dintr-o aspirina pisata punem in 3 borane deasupra.
Infiletam bine cu capacele lor, le invelim cu hartie si le asezam intr-o cratita.
Punem apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra punem un prosop de bucatarie.
Le punem pe foc la sterilizat.
Din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 25-30 de minute.
Cand sunt gata le scoatem fierbinti din tigaie si le invelim intr-o patura si le lasam pana a doua zi cande sunt reci si le punem la loc racoros.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 sticlute de Prigat si 8-9 borcanele de 375 ml.
Puteti renunta la aspirina daca trageti putin pasta in tigaie, insa eu cum am pus-o cruda mi-a fost frica ca nu o sa tina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari cu kapia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de gogosari si ardei kapia

Pasta de gogosari si ardei kapia

Coci ardeii si gogosarii,presari cu sare mare, acoperi,lasi sa se raceasca.Cojesti,lasi sa se scurga

54 voturi    14 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari la cuptor

Gogosari la cuptor

se decupeaza ardei,se curata de seminte, se asaza in tava de la cuptor, se pun ingredientele specificate

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 07 octombrie 2014

    E foarte buna si varianta ta :)

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2013

    Sunt bune toate ideile voastre, insa asa am procedat eu acum. Am folosit sare de muraturi Liliana dar unde le depozitez eu este un mediu putin umed si de asta pun putina aspirina.

  • Fara foto

    mia , 22 septembrie 2013

    daca se coc nu mai au acelasi gust iarna in mancare.

    • Fara foto

      Liliana Onuta , 22 septembrie 2013

      eu recomand fierberea pastei dupa ce a fost pasata si de pus sare de muraturi fara a mai pune aspirina iar mai apoi sterlizat.Tine si doi ani.

    • Fara foto

      Cantacuzino Alecu , 22 septembrie 2013

      e mai gustos daca se coc inainte si se curata de pielita, apoi in loc de aspirina se poate folosi salicil (e cam acelasi lucru)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 3.5 kg gogosari
  • 1.5 ardei kapia
  • 2 linguri rase cu sare mare
  • 2 lingurite piper macinat
  • aspirina

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Sunt bune toate ideile voastre, insa asa am procedat eu acum. Am folosit sare de muraturi Liliana dar unde le depozitez eu este un mediu putin umed si de asta pun putina aspirina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
VINETE LA CONGELATOR