Pasta de gogosari cu kapia

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasta de gogosari cu kapia

Ingrediente

  • 3.5 kg gogosari
  • 1.5 ardei kapia
  • 2 linguri rase cu sare mare
  • 2 lingurite piper macinat
  • aspirina

Mod de preparare

Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie.

Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.

Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele.

Ii taiem bucati potrivite apoi ii punem la robot si ii facem pasta, rand pe rand.

Amestecam pasta cu sarea, piper si le invartim bine.

Aceasta pasta o asezam in borcanele curate, dar nu le puneti pline ochi.

Pisam cate o aspirina pe rand si dintr-o aspirina pisata punem in 3 borane deasupra.

Infiletam bine cu capacele lor, le invelim cu hartie si le asezam intr-o cratita.

Punem apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra punem un prosop de bucatarie.

Le punem pe foc la sterilizat.

Din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 25-30 de minute.

Cand sunt gata le scoatem fierbinti din tigaie si le invelim intr-o patura si le lasam pana a doua zi cande sunt reci si le punem la loc racoros.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 sticlute de Prigat si 8-9 borcanele de 375 ml.

Puteti renunta la aspirina daca trageti putin pasta in tigaie, insa eu cum am pus-o cruda mi-a fost frica ca nu o sa tina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise