autor:

iuliana tarnoveanu

» » Conserve si muraturi

Pasta de mere

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
2kg mere, 1/2kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala, curata si se dau prin masina de tocat merele. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul la foc mic amestecindu-se pina se topeste zaharul, apoi la foc potrivit (in vas traditional), in continuare la foc mic (in vas special). Se fierb aproximativ 50\'. Se pune continutul caldut la borcane. Se foloseste la diverse parajituri sau ca atare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de mere

Pasta de mere

Se spala, curata merele, se dau prin masina de tocat, se pun la fiert. Cand compozitia s-a ingrosat

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei iuti(bulgaresti) in otet

Ardei iuti(bulgaresti) in otet

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.Separat facem urmatorul amestec:apa, otet , sare,zahar ,

29 voturi    3 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iuliana tarnoveanu , 30 septembrie 2009

    Daca ai mere de prisos ,poti sa faci si aceasta pasta.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Intersanta reteta, dar ce sens are? Sunt mere tot anul!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Interesant Iuliana ca le dai prin masina de tocat. Eu le radeam pina acum... Este mai gustoasa daca se adauga putina scortisoara, nu ?

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Imi place reteta doamnei Serban Aurora Daniela.Excelenta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Iulianaaaaaaaaaaa, foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Esti foarte practica. Buna ideea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Imi place foarte mult,este un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Imi place foarte mult,este un deliciu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Buna reteta, Iuliana.

    • Fara foto

      Mariana Cordos (Maestru bucatar) , 29 iulie 2009

      Eu le dau pe razatoare , le scurg bine de suc , le pun in borcane / bine indesate / le fierb in baia de apa . Sucul rezultat , binenteles , il beau cu multa placere .

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Eu rad merele si le prajesc cu zahar pana ii scade zeama, dupa care le amestec cu scortisoara ,asez prin presare cu lingura in borcane pe care le fierb la bain marine pentru mai mare siguranta. Le folosesc si dupa 2 ani la placinte, strudele, etc...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 2kg mere
  • 1/2kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

iuliana tarnoveanu

Daca ai mere de prisos ,poti sa faci si aceasta pasta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti bulgaresti