autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Pasta de oua cu cascaval

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
4-5 oua, 30 g cascaval, 1/2 ceapa, 1/2 lamaie, 2-3 linguri unt (margarina), cateva frunzulite de spanac, loboda, patrunjel, marar pentru decor, 1 rosie si 1 castravete cornichon pentru decor, 1 lingura ulei de masline, sare, piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Fierbeti ouale 4-5 minute. Curatati-le de coaja si taiati-le in bucati. Pastrati jumatate de ou sau un galbenus fiert pentru decor.
Dati ceapa si cascavalul pe razatoarea mica si topiti untul (margarina).
Puneti intr-un blender untul topit, ceapa, cascavalul, 2-3 lingurite de zeama de lamaie, sare si piper. Mixati 10-15 secunde.
Daca nu aveti blender dati pe razatoare si ouale fierte si amestecati toate ingredientele intr-un castronel cu un tel mic sub forma de para.
Puneti pasta de oua la frigider pentru a se intari 30 de minute.
Se serveste ca aperitiv, la tartine sau pentru sandwich -uri.
Pentru o prezentare deosebita puneti pasta intr-un sprit si asezati-o pe farfurii in diferite forme si modele, dupa inspiratie. Garnisiti cu feliute de rosii, castraveti, lamaie, frunzulite de marar si patrunjel, cascaval ras, galbenusul fiert, jumatatea de ou si cateva picaturi de ulei de masline. Este delicioasa si aspectuoasa.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de oua cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza cu oua

Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza cu oua

Intr-o craticioara puneti la topit uleiul de palmier, adaugati faina si amestecati energic cu telul.

35 voturi    27 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Pasta de oua

Pasta de oua

Pasta se pregateste inainte de servim maxim o ora inainte. Fierbem ouale sa fie tari le cojim si

5 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Multumesc mult, Carmen.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Frumoasa prezentarea,ai spune ca sunt pictate,nota 10 cu felicitari.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Multumesc, Costy.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      nu stiu ce sa zic,dar sunt de acord cu celelalte pareri.felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Felicitări pt. prezentare!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc. Ma bucur mult ca va plac retetele mele.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Un decor minunat!Cum a spus si Flori...nota 10 e prea mica.Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Felicitari! Ai votul meu din tot sufletul.Superba prezentare. Esti o buna sursa de inspiratie. Multumesc

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Felicitari, arata foarte bine!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Splendid!Doamne cate idei ai!Nota 10 mi se pare mica...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

24 voturi

Ingrediente

  • 4-5 oua
  • 30 g cascaval
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri unt (margarina)
  • cateva frunzulite de spanac
  • loboda
  • patrunjel
  • marar pentru decor
  • 1 rosie si 1 castravete cornichon pentru decor
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Multumesc mult, Carmen.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Mic dejun casuta