autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene, Sosuri

Pasta de vinete coapte cu paine prajita

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
2 vinete, 200 gr iaurt, Zeama de la ½ lamaie, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, tocata, 1 lingurita frunze de coriandru proaspat, tocate, sare de mare, dupa gust, ulei de masline cu aroma de lamiae, felii de paine

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

18 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.
Adauga in blender vinetele racite, iaurtul, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, ceapa, frunzele de coriandru si sare de mare, dupa gust.Paseaza totul pana la omogenizare, adaugand cateva linguri de ulei de masline pana se ajunge la consistenta dorita.Pasta obtinuta se pune in bol si se stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la rece cel putin 1 ora.
Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi ramas, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la copt 10 minute, pana cand au devenit crocante si au inceput sa se rumeneasca.
Pasta de vinete racita se serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de vinete coapte cu paine prajita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Mujedei de usturoi

Mujedei de usturoi

-se piseaza usturoiul bine si se freaca cu sare; -dupa ce l-am pisat bine se freaca cu ulei timp

4 voturi    10 comentarii
15 min
Sosuri
Ceapa fiarta in vin rosu

Ceapa fiarta in vin rosu

Ceapa se curata,se spala si se foloseste intreaga,iar prazul se curata,se spala si se taie fasii

15 voturi    6 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Mie imi place salata de vinete tare mult si vara o pregatesc foarte des. Dar acum e prima oara cand combin vinetele cu iaurt si paine prajita si a iesit ceva absolut delicios. Am folosit iaurt de bivolita care e mai gras si i/a dat o consistenta atat de cremoasa...Pe cat de simplu pe atat de bun. De obicei fac vinete cu maioneza sau cu pasta de susan ca la arabi...Insa cu iaurt e excelenta racoritoare usoara numai buna pentru o zi de vara

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Didina Komporaly , 04 august 2015

    Eu fac de muult asa,cateodata pun si nuca.E ff buna si muult mai sanatoasa!

  • Fara foto

    Stefan Sarba , 17 august 2014

    cam complicata!vinetele se coc intro tava pe aragaz,se lasa sa se scurga si apoi se curata de coaje,se pune in blender impreuna cu doua cepe taiata cubulete,adauci sare dupa gust si ulei de floarea soarelui treptat si dai la blender.Cantitatea de ulei se pune cat absorb vinetele.Se serveste salata cu ardei copti sau rondele de rosii!Cine doreste poate sa puna zeama de lamaie la orepararea salatei!pofta buna!

  • Fara foto

    Elena Serafim , 14 august 2014

    merita incercata.

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 29 iunie 2013

      Imi place reteta asta si abia astept sa o incerc

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Ce bunã!!!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Interesanta combinatia cu iaurtul , de retinut.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce bunatate la tine in farfurie.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Delicioasa pasta ta, nu am facut cu coriandru dar am sa incerc. *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Buuuuuuuuuuuna !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Un deliciu !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

18 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 200 gr iaurt
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 1 lingurita frunze de coriandru proaspat
  • tocate
  • sare de mare
  • dupa gust
  • ulei de masline cu aroma de lamiae
  • felii de paine

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Raita (Sos de iaurt)