autor:

gheli1

» » Aluaturi si Foietaje

''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 iunie 2013

Ingrediente
3 pahare de faina, 1 praf de copt, 1/3 de pahar de zahar, 5 linguri de coniac, 1 pachet de unt, 1 galbenus de ou, 1 borcan de dulceata de caise, (capsuni, macese etc.)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

-se prepara un aluat din toate ingredientele in afara de dulceata.

-se pestreaza o cantitate mica din aluat (mai putin de un sfert) deoparte.

-se intinde cealalta cantitate de aluat pe o tava rotunda de 25 cm pe care am pus inaitne foaie de copt sau ungem cu unt si peretii tavii.

- se inteapa cu furculita ca in fotografie.

-se depune deasupra dulceata care vrem.

- din aluatul ce am pus deoparte facem fasii mici si le punem peste dulceata la o distanta de 2 cm intre ele ca sa aiba loc sa creasca.

- se ung fisiile cu albusul care a ramas de la ou.

-se coace la cuptor la 170 de grade pana se rumenec fasiile.

-se serveste dupa se s-a racit,altfel se sfarama daca este cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "''Pasta flora'' tarta cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider). A

17 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia crocanta

Focaccia crocanta

Amestecati faina cu sarea ,apa calda cu uleiul si drojdia,adaugati peste faina amestecati bine toate

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2013

    poate ca asa se numeste in Romania ,eu am tradus-o motamo din reteta greceasca de aceea mi-a iesit ''pasta flora''...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 iunie 2013

    foarte buna tarta...dar cred ca denumirea corecta e"pasta frolla":)))

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • 1/3 de pahar de zahar
  • 5 linguri de coniac
  • 1 pachet de unt
  • 1 galbenus de ou
  • 1 borcan de dulceata de caise
  • (capsuni
  • macese etc.)

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

gheli1 (Chef de cuisine)

poate ca asa se numeste in Romania ,eu am tradus-o motamo din reteta greceasca de aceea mi-a iesit ''pasta flora''...

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Sfintisori (mucenici) moldovenesti, editia 2011