autor:

KatrinC

» » Aperitive

Pasta Lumaconi umplute cu carne si cascaval

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
Pentru a umple 16 lumaconi eu am folosit:, - pasta Lumaconi (16 bucati in cazul meu), - 200 g carne tocata de vita, - 2 cepe, - 1 ou, - 100 g cascaval, - 3 linguri ulei dublu rafinat, - sare, piper dupa gust, - un virf de lingurita de condimente speciale pentru carnea tocata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert in apa cu un virf de lingurita de sare, respectind intocmai intructiunile de fierbere. Pentru ca sa nu risc sa se lipeasca eu am adaugat un pic de ulei in apa.
Intre timp preparam umplutura de carne. Taiem ceapa foarte marunt si o punem la calit in ulei (1-2 linguri ulei) si imediat adaugam si carnea tocata. Lasam cam 10 minute la foc mic sa se innabuse si lasam sa se racoreasca. Adaugam oul, sarea, piperul si condimentele amestecam bine si umplem pastele caldute. Intr-o tava unsa cu ulei asezam cu grija lumaconi umplute si adaugam citeva linguri de apa. Acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si introducem la cuptor pentru cca 7-10 minute la foc mediu. Cind sint gata le scoatem si presaram cu atentie pe fiecare din ele cascavalul ras si dam la cuptor pentru inca cca 1 minut.
Se pot servi cu sos de rosii, cu salate de legume, cu castraveti murati etc etc

Lumaconi = melci giganti. Acestea sint o versiune a pastelor Italiene numite Lumache, care amintesc cochilia unui melc. Lumaconi sint deobicei umplute si coapte. Substitutes: conchiglioni, manicotti, cannelloni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta Lumaconi umplute cu carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tartă cu costiţă şi spanac

Tartă cu costiţă şi spanac

Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece,... l-am framântat

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pachetele de vara

Pachetele de vara

1. Carnea, impreuna cu coriandrul si piperul, se prajeste in 2 linguri de ulei, intr-o tigaie antiaderenta.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Tare bune!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ceva deosebit ...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Mmmmmmmmmmm ce bune!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      Foarte bune si gusoase yumi,yumi. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru a umple 16 lumaconi eu am folosit:
  • - pasta Lumaconi (16 bucati in cazul meu)
  • - 200 g carne tocata de vita
  • - 2 cepe
  • - 1 ou
  • - 100 g cascaval
  • - 3 linguri ulei dublu rafinat
  • - sare
  • piper dupa gust
  • - un virf de lingurita de condimente speciale pentru carnea tocata.

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan