autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2017

Ingrediente
500 gr de pastai proaspete sau congelate, 1 ceapa mare, 2-3 catei de usturoi, 20 gr de unt, 2 linguri de faina, mirodenii ptr friptura, apa cat trebuie ptr gatit, smantana lichida ptr gatit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin.

Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim ceapa putin sa fie putin rumenita; adaugam pastaile si usturoiul tocat si lasam sa se amestece cu ceapa, adaugam apa cat sa acopere pastaiele si inca putin si lasam sa inceapa sa fiarba.

Cand fierbe, facem foc potrivit, adaugam paprica rosie dulce si putin praf de cardomon si putina sare si piper.

Intr-o tigaie incalzita bine, punem faina sa se incalzeasca si turnam smantana lichida si amestecam rantasul sa nu se prinda si, la nevoie, adaugam si putin din lichidul din sos, dupa care transferam in mancare rantasul il lasam sa dea un clocot si putem stinge focul.

Se pregateste o mamaliguta si se serveste cu pastai.

Se poate transforma aceasta mancare sa fie vegana, inlocuind untul cu margarina si smantana in smantana vegetala si iese foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai in sos cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de pastai proaspete sau congelate
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 20 gr de unt
  • 2 linguri de faina
  • mirodenii ptr friptura
  • apa cat trebuie ptr gatit
  • smantana lichida ptr gatit

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac