Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pastai in sos cu usturoi

Ingrediente

  • 500 gr de pastai proaspete sau congelate
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 20 gr de unt
  • 2 linguri de faina
  • mirodenii ptr friptura
  • apa cat trebuie ptr gatit
  • smantana lichida ptr gatit

Mod de preparare

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin.

Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim ceapa putin sa fie putin rumenita; adaugam pastaile si usturoiul tocat si lasam sa se amestece cu ceapa, adaugam apa cat sa acopere pastaiele si inca putin si lasam sa inceapa sa fiarba.

Cand fierbe, facem foc potrivit, adaugam paprica rosie dulce si putin praf de cardomon si putina sare si piper.

Intr-o tigaie incalzita bine, punem faina sa se incalzeasca si turnam smantana lichida si amestecam rantasul sa nu se prinda si, la nevoie, adaugam si putin din lichidul din sos, dupa care transferam in mancare rantasul il lasam sa dea un clocot si putem stinge focul.

Se pregateste o mamaliguta si se serveste cu pastai.

Se poate transforma aceasta mancare sa fie vegana, inlocuind untul cu margarina si smantana in smantana vegetala si iese foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise