Pastai la borcane pentru iarna

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pastai la borcane pentru iarna

Ingrediente

  • pastai
  • sare mare
  • aspirine

Mod de preparare

Pastaile le curatam capetele si le spalam bine.

Intr-o oala punem niste apa la fiert cu un praf de sare mare.

Cand apa incepe sa fiarba, punem pastaile si le dam cateva clocote (nu le fierbem prea tare ca sa nu fie prea moi.Le incercati si le lasati sa fie putin tari).

Le scoatem cu o paleta intr-un bol, iar apa o aruncam.

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.

Asezam pastaile in borcane.

Acum pregatim apa cu sare:

La 1 litru de apa rece punem o lingura cu varf de sare.

Invartim pana ce sarea se topeste.

Punem apa sarata peste pastai, iar deasupra fiecarui borcan adaugam cate o aspirina pisata.

Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie fiecare.

Le asezam intr-o oala si punem apa rece, cat sa acoperim borcanele cam pe 3 sferturi.

Deasupra punem un prosop curat de bucatarie, apoi punem oala pe flacara aragazului si sterilizam pastaile cam 20-25 de minute (20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).

Cand sunt gata le scoatem din oala, le lasam sa se raceasca, apoi le dam la loc racoros pentru a se pastra pentru iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise