autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pastai la borcane pentru iarna

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Ingrediente
pastai, sare mare, aspirine

Dificultate: Medie Timp: 2h

31 voturi

Mod de preparare

Pastaile le curatam capetele si le spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert cu un praf de sare mare.
Cand apa incepe sa fiarba, punem pastaile si le dam cateva clocote (nu le fierbem prea tare ca sa nu fie prea moi.Le incercati si le lasati sa fie putin tari).
Le scoatem cu o paleta intr-un bol, iar apa o aruncam.
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.
Asezam pastaile in borcane.
Acum pregatim apa cu sare:
La 1 litru de apa rece punem o lingura cu varf de sare.
Invartim pana ce sarea se topeste.
Punem apa sarata peste pastai, iar deasupra fiecarui borcan adaugam cate o aspirina pisata.
Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie fiecare.
Le asezam intr-o oala si punem apa rece, cat sa acoperim borcanele cam pe 3 sferturi.
Deasupra punem un prosop curat de bucatarie, apoi punem oala pe flacara aragazului si sterilizam pastaile cam 20-25 de minute (20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).
Cand sunt gata le scoatem din oala, le lasam sa se raceasca, apoi le dam la loc racoros pentru a se pastra pentru iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogonele in saramura

Gogonele in saramura

Se spala toate legumele si se aseaza in borcane astfel incat in fiecare borcan sa fie dupa gust cimbru

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Visine conservate pe iarna pentru prajituri

Visine conservate pe iarna pentru prajituri

Visinele se spala foarte bine sub jetul de apa rece. Se curata coditele, se scot samburii insa fara

0 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 24 august 2017

    Multumesc mult Elena pentru apreciere!

  • Fara foto

    Elena , 21 august 2017

    Imi plac retetele le voi pune si eu multumesc mult

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 03 iulie 2017

    Eu pun o lingura de sare mare la un litru de apa. Asa m-am invatat.

    • Fara foto

      badea ludmila , 02 iulie 2017

      nu este nevoie de sare, se pune o aspirina, se completeaza cu apa si se sterilizeaza

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 06 august 2016

      Ignat Petronela, eu am patit sa imi fermenteze toata borcanele intr-un an si de asta acum pun asirina!

    • Fara foto

      Maria Bubu Stefan , 14 iulie 2016

      Imi plac foarte mult retetele dumnevoastra, va multumesc, mai innoim si noi camara

    • Fara foto

      Ignat petronela , 07 iulie 2016

      Eu nu pun aspirina nici conservant si tine,

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

      Deea eu asa le conserv de vreo 4-5 ani...

    • Fara foto

      De Ea , 27 iulie 2015

      Eu fac acum reteta.Sper sa iasa misto :*

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 21 iulie 2015

      Pentru tine cu siguranta!

    • Fara foto

      Manolache Andrei , 20 iulie 2015

      e aiurea

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 07 iulie 2015

      Sper sa va placa! Spor!

    • Fara foto

      Mariana Botezatu , 06 iulie 2015

      Acum, fac. Rețeta dv, sper sa tina.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 18 iunie 2015

      Probabil se poate face, dar eu nu ma mai risc. Intr-un an am pus pastai la borcane cu apa si sare mare si toate au fermentat, de atunci fac reteta asta. Prefer sa pun putina aspirina, decat sa imi arunc munca....

    • Fara foto

      Dragos George Pitrop , 17 iunie 2015

      Nu se poate face nimic fara aspirina sau conservant?

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 08 septembrie 2014

      :)

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 08 septembrie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 08 septembrie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 08 septembrie 2014

      Multumesc mult!

    • Fara foto

      Vasilica Istrate , 07 septembrie 2014

      la fel fac si eu, si nu am avut probleme..

    • Fara foto

      Dana Daniela , 07 septembrie 2014

      da e o reteta buna.

    • Fara foto

      Elena Corb , 07 septembrie 2014

      SUPER

    • Fara foto

      Feurdean Paraschiva , 06 septembrie 2014

      E pacat sa arunci apa in care se fierbe fasolea pentru ca acolo ramane gustul si vitaminele! Eu fierb fasolea atat cat trebuie ca sa fie buna de mancat,trag oala pe focul cel mai mic . Borcanul il pun pe o tava de inox si pun fasolea cu apa cu tot.Deasupra pun ori aspirina ori un varf de cutit de conservant ,inchid capacul si il pun la dust intre perne ca si bulionul .FOLOSESC ACEASTA METODA de foarte multi ani si nu am avut probleme.Am si acum fasole din 2013 pusa in acest fel.La fel pun si zacusca,vinetele la borcan,gemuri ,compoturi,ghiveci,totul foarte fierbinte si apoi in haine pana se racesc complet.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 01 iulie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Janel-Mihaiela Crancu , 30 iunie 2014

      bune

    • Fara foto

      Saveta Gavriloaie , 05 august 2013

      imi place foarte mult reteta dumneavoastra va multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

31 voturi

Ingrediente

  • pastai
  • sare mare
  • aspirine

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Elena pentru apreciere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei peperoni in otet
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania