Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea.
Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit paste cu chiftele si sos, iar la final, le-am mai dat la cuptor cu putin cascaval ras, un sfert de ceas, atat cat sa se imbine toate aromele si toata lumea sa fie incantata.
Se fierb pastele al dente, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.
Cat timp fierb pastele, pregatim sosul: se calesc 2 catei de usturoi tocati marunt in putin ulei incins, apoi se adauga chiftelele taiate si ele cat mai marunt, se prajesc impreuna un pic, apoi se adauga peste ele 400 ml apa si un praf de sare si se lasa la fiert 5-10 minute. Se adauga sosul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana mai scade apa. Dam cratita de pe foc. Se toarna chiftelele cu sos peste paste si se amesteca.
Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei, se toarna pastele si chiftelele cu sos, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins aprox 15 minute, la foc potrivit, pana se rumenesc bine.
Cand sunt gata, se decoreaza cu frunzulite de busuioc.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/paste-cu-chiftele-si-sos.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii