Paste cu ficatei in sos de rosii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Paste cu ficatei in sos de rosii

Ingrediente

  • 200 gr paste (eu am folosit spirale)
  • 500 gr ficatei de pui
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 cutie rosii decojite intregi (400 gr)
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs.

Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii, ii rumenim pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper.

Cand sunt gata ii scoatem cu paleta pe o farfurie.

Curatam ceapa, o tocam marunt, ardeiul galben il taiem fasii lunguiete, iar catelul de usturoi curatat il facem feliute.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem legumele pregatite mai sus si le inabusim 2-3 minute.

Rosiile le scoatem din cutie, le tocam marunt si le incorporam peste legumele inabusite.

Mai adaugam 1/2 cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, sare si piper dupa gust.

Acoperim cu cu capac si lasam sa fiarba sosul pana este bine scazut.

Spre final dam drumul ficateilor in sos, presaram busuiocul, amestecam usor si mai lasam circa 1 minut pe foc.

Intr-o oala punem apa, sare si o transferam pe foc.

Cand incepe sa clocoteasca dam drumul pastelor.

Le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem de apa.

Pastele le servim cu ficateii in sos si presaram patrunjel verde toct desupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure