Paste cu ficatei in sos de rosii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Paste cu ficatei in sos de rosii

Ingrediente

  • 200 gr paste (eu am folosit spirale)
  • 500 gr ficatei de pui
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 cutie rosii decojite intregi (400 gr)
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs.

Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii, ii rumenim pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper.

Cand sunt gata ii scoatem cu paleta pe o farfurie.

Curatam ceapa, o tocam marunt, ardeiul galben il taiem fasii lunguiete, iar catelul de usturoi curatat il facem feliute.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem legumele pregatite mai sus si le inabusim 2-3 minute.

Rosiile le scoatem din cutie, le tocam marunt si le incorporam peste legumele inabusite.

Mai adaugam 1/2 cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, sare si piper dupa gust.

Acoperim cu cu capac si lasam sa fiarba sosul pana este bine scazut.

Spre final dam drumul ficateilor in sos, presaram busuiocul, amestecam usor si mai lasam circa 1 minut pe foc.

Intr-o oala punem apa, sare si o transferam pe foc.

Cand incepe sa clocoteasca dam drumul pastelor.

Le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem de apa.

Pastele le servim cu ficateii in sos si presaram patrunjel verde toct desupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise