autor:

Lia Maria

» » , , , Aperitive, Paste si pizza, Retete de post, Retete vegetariene

Paste cu porumb si sirop de salvie

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2014

Ingrediente
400g paste fusilli, 1 lingura ulei de susan, 200g porumb dulce fiert, 200ml sirop de salvie, ½ lamiae

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le scurgem intr-o strecuratoare.
Punem o tigaie wok pe flacara, adaugam uleiul , cand s-a incins adaugam porumbul, apoi siropul. Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam pastele. Amestecam usor sa nu se sfarame, adaugam si zeama de la jumatatea de lamiae, mai lasam inca un minut sa se patrunda aromele si luam de pe foc.
Rupem in bucatele frunzele de salvie si le amestecam in preparatul gata de servit .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu porumb si sirop de salvie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Briam de legume

Briam de legume

Spalati si taiati legumele in felii de ce marime doriti. Puneti legumele intr-o tava de cuptor in

3 voturi    1 comentariu
45 min
Retete vegetariene
Vegeta de casa

Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se

3 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 19 mai 2014

    Eu am pregatit azi:--- Paste cu legume si ciuperci 1)-1 ceapa mare am taiato juliana , 2)-1 ardei rosu si 1 ardei verde 3)- ciuperci,taiate juliana si calite cu ceapa apoi putin usturoi 4)-1 dovlecel mai mare 5) 1 vineta,am taiata in doua pe lungime ,am crestat miezul ,am stropit cu putin ulei si un pic de sare ,le-am pus in microunda la lemperatura mai mare pina s-a facut mezul,,cind s-a facut vinetele am scos miezul din interior ,am tocot mai marunt si am amestecat cu ingrdedientele de mai sus care la rindul lor au fost calite ( nu prajite ),am pus piper si am gustat daca mai au nevoie de sare ,nu se pune multa sare nici ulei,e periculoasa ptr. sanatate . Intr-o oala am fiert pastele ,apoi le-am clatit cu apa rece ,s-au scurs bine si am amestecat cu ingredientele preparate .Am uitat sa spun la ingrediente ultima data am pus si o rosie care a fost curatata de piele (am facut o crucea in virf la rosie si am inundat-o intr-o ola in care era apa fierbinte ,ptr. a se putea curata ,am lasat-o apoi sa se scurga si apoi am curatat-o si am taiat-o marunt ,adogindo la compozitie si am mai amestecat putin toate impreuna

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400g paste fusilli
  • 1 lingura ulei de susan
  • 200g porumb dulce fiert
  • 200ml sirop de salvie
  • ½ lamiae

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Garnitura de orez soté cu legume