autor:

Lia Maria

» » , , , Aperitive, Paste si pizza, Retete de post, Retete vegetariene

Paste cu porumb si sirop de salvie

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2014

Ingrediente
400g paste fusilli, 1 lingura ulei de susan, 200g porumb dulce fiert, 200ml sirop de salvie, ½ lamiae

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le scurgem intr-o strecuratoare.
Punem o tigaie wok pe flacara, adaugam uleiul , cand s-a incins adaugam porumbul, apoi siropul. Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam pastele. Amestecam usor sa nu se sfarame, adaugam si zeama de la jumatatea de lamiae, mai lasam inca un minut sa se patrunda aromele si luam de pe foc.
Rupem in bucatele frunzele de salvie si le amestecam in preparatul gata de servit .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu porumb si sirop de salvie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ardei umpluti cu orez si legume

Ardei umpluti cu orez si legume

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei

43 voturi    16 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 19 mai 2014

    Eu am pregatit azi:--- Paste cu legume si ciuperci 1)-1 ceapa mare am taiato juliana , 2)-1 ardei rosu si 1 ardei verde 3)- ciuperci,taiate juliana si calite cu ceapa apoi putin usturoi 4)-1 dovlecel mai mare 5) 1 vineta,am taiata in doua pe lungime ,am crestat miezul ,am stropit cu putin ulei si un pic de sare ,le-am pus in microunda la lemperatura mai mare pina s-a facut mezul,,cind s-a facut vinetele am scos miezul din interior ,am tocot mai marunt si am amestecat cu ingrdedientele de mai sus care la rindul lor au fost calite ( nu prajite ),am pus piper si am gustat daca mai au nevoie de sare ,nu se pune multa sare nici ulei,e periculoasa ptr. sanatate . Intr-o oala am fiert pastele ,apoi le-am clatit cu apa rece ,s-au scurs bine si am amestecat cu ingredientele preparate .Am uitat sa spun la ingrediente ultima data am pus si o rosie care a fost curatata de piele (am facut o crucea in virf la rosie si am inundat-o intr-o ola in care era apa fierbinte ,ptr. a se putea curata ,am lasat-o apoi sa se scurga si apoi am curatat-o si am taiat-o marunt ,adogindo la compozitie si am mai amestecat putin toate impreuna

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400g paste fusilli
  • 1 lingura ulei de susan
  • 200g porumb dulce fiert
  • 200ml sirop de salvie
  • ½ lamiae

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Varza rosie cu legume