Paste cu zucchini la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Paste cu zucchini la cuptor

Ingrediente

  • - paste (in functie de cantitatea pe care doriti sa o pregatiti, eu am folosit
  • 200 gr)
  • - 100 gr ciuperci proaspete sau cum aveti acasa
  • - 1-2 zucchini (dovlecei)
  • - 1 ceapa rosie
  • - 1 rosie
  • - bacon sau piept de pui afumat
  • - usturoi
  • - patrunjel
  • - sare, piper, boia
  • - cimbru
  • - 50 ml smantana
  • - 2 oua

Mod de preparare

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai mici ciupercile, decojim rosia si o taiem cubulete, dupa care adaugam totul la ceapa, condimentam cu sare, piper, boia si cimbru si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte ciupercile si scade zeama. Eu nu am adaugat apa deoarece au lasat zeama ciupercile si rosia, dar daca e nevoie se poate pune putina apa. La sfarsit se adauga 2 linguri de smantana.

Taiem baconul (pieptul de pui afumat) si-l calim in putin ulei. Reteta originala este fara carne, dar cum barbatii din familia noastra ar manca doar carne cu carne, eu am adaugat putin bacon. Cand “tocanita” de ciuperci este gata, adaugam carnita.

Intre timp curatam si taiem cubulete 1-2 zucchini, pisam usturoiul intr-un vas cu putin ulei, adaugam cubuletele de zucchini, acoperim vasul cu capac si lasam la foc mic pana se inmoaie.

Fierbem si pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei.

Smantana o amestecam cu cele 2 oua si patrunjelul tocat.

Intr-un vas de yena, pe care l-am uns anterior cu putin unt sau ulei, asezam un strat de paste (se impart in 3), peste care urmeaza “tocanita” de ciuperci, inca un strat de paste, zucchini, restul de paste ramase, iar deasupra turnam amestecul de smantana.

Se da la cuptorul preincalzit si se lasa cam 20-25 minute pana devine aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise