autor:

Gustos.ro

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza

Paste integrale cu legume

Autor: Gustos.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2016

Ingrediente
200 g Penne integrale, Cate 1/2 de ardei gras rosu, galben, verde, 1 buc Ceapa, 1 buc Dovlecel , 3-4 buc Ciuperci Champignon, 2 catei Usturoi, 250 g Rosii la cutie, 8-9 frunze Busuioc proaspat, 2-3 firicele Cimbru proaspat, 2 linguri Ulei de masline, 50 ml Vin alb, ½ de lingurita Miere, Sare, piper, dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan deasupra. O sa iubesti reteta asta!

1. incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sare va scoate apa la suprafata, si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete.

2. Intre timp pune apa la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe apa, toca legumele: incepe cu ardei, taie-i cubulete si pune-I intr-un castron. Taie apoi ceapa cubulete si ciupercile. Ai grija sa nu le amesteci, pentru ca trebuie vom sotate pe rand – ele au texturi si timp de gatire diferiti si trebuie puse pe rand. toaca si usturoiul.

3. Cand apa fierbe, pune pastele si lasa-le cu un minut mai putin decat scrie pe cutie, pentru ca le vei termina in sosul cu legume si trebuie sa fie al dente.

4. Pune ulei de masline in tigaie si adauga cimbrul cat sa aromatizez uleiul. Cand s-a incins uleiul, celeste ardeii bine. Scoate apoi cimbrul si adauga ceapa si usturoiul. Cand ceapa e translucida, adauga si cubuletele de dovlecel si apoi ciupercile. Apoi pune vinul si lasa alcoolul sa se evapore. Pune apoi rosiile la cutie si adaugam si 2 polonice din apa in care au fiert pastele.

5. Adauga putin piper si toaca si busuiocul mare. Cam 9 frunze sunt suficiente.

6. La final, adauga putina miere pentru a taia din aciditatea rosiilor. Da focul mai mic la sos si scurgere pastele. Odata scurse, pune-le in tigaie peste sos si mai amesteca 30 sec - 1 minut.

7. Daca vrei, poti adauga in farfurie si putin parmezan ras deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste integrale cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Farfalle cu branza dulce si portocale

Farfalle cu branza dulce si portocale

Farfallele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Branza de vaci se mixeaza cu zaharul

5 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Paste gratinate cu perisoare de carne

Paste gratinate cu perisoare de carne

Pregatim chiftelutele cu ceapa,patrunjelul tocate,sare,piperam,le prajim in ulei incins,si le adaugam

6 voturi    6 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vali meran , 25 iulie 2018

    imi place reteta si o voi incerca . MULTUMIM !

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 25 iulie 2018

    Bune!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g Penne integrale
  • Cate 1/2 de ardei gras rosu
  • galben
  • verde
  • 1 buc Ceapa
  • 1 buc Dovlecel 
  • 3-4 buc Ciuperci Champignon
  • 2 catei Usturoi
  • 250 g Rosii la cutie
  • 8-9 frunze Busuioc proaspat
  • 2-3 firicele Cimbru proaspat
  • 2 linguri Ulei de masline
  • 50 ml Vin alb
  • ½ de lingurita Miere
  • Sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos.ro
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ; Separati galbenusurile de albusuri; Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

vali meran

imi place reteta si o voi incerca . MULTUMIM !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza la tigaie