Paste integrale cu legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Paste integrale cu legume

Ingrediente

  • 200 g Penne integrale
  • Cate 1/2 de ardei gras rosu, galben, verde
  • 1 buc Ceapa
  • 1 buc Dovlecel
  • 3-4 buc Ciuperci Champignon
  • 2 catei Usturoi
  • 250 g Rosii la cutie
  • 8-9 frunze Busuioc proaspat
  • 2-3 firicele Cimbru proaspat
  • 2 linguri Ulei de masline
  • 50 ml Vin alb
  • ½ de lingurita Miere
  • Sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan deasupra. O sa iubesti reteta asta!

1. incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sare va scoate apa la suprafata, si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete.

2. Intre timp pune apa la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe apa, toca legumele: incepe cu ardei, taie-i cubulete si pune-I intr-un castron. Taie apoi ceapa cubulete si ciupercile. Ai grija sa nu le amesteci, pentru ca trebuie vom sotate pe rand – ele au texturi si timp de gatire diferiti si trebuie puse pe rand. toaca si usturoiul.

3. Cand apa fierbe, pune pastele si lasa-le cu un minut mai putin decat scrie pe cutie, pentru ca le vei termina in sosul cu legume si trebuie sa fie al dente.

4. Pune ulei de masline in tigaie si adauga cimbrul cat sa aromatizez uleiul. Cand s-a incins uleiul, celeste ardeii bine. Scoate apoi cimbrul si adauga ceapa si usturoiul. Cand ceapa e translucida, adauga si cubuletele de dovlecel si apoi ciupercile. Apoi pune vinul si lasa alcoolul sa se evapore. Pune apoi rosiile la cutie si adaugam si 2 polonice din apa in care au fiert pastele.

5. Adauga putin piper si toaca si busuiocul mare. Cam 9 frunze sunt suficiente.

6. La final, adauga putina miere pentru a taia din aciditatea rosiilor. Da focul mai mic la sos si scurgere pastele. Odata scurse, pune-le in tigaie peste sos si mai amesteca 30 sec - 1 minut.

7. Daca vrei, poti adauga in farfurie si putin parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise