autor:

Bucatar-sef

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza

Paste integrale cu legume

Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2016

Ingrediente
200 g Penne integrale, Cate 1/2 de ardei gras rosu, galben, verde, 1 buc Ceapa, 1 buc Dovlecel , 3-4 buc Ciuperci Champignon, 2 catei Usturoi, 250 g Rosii la cutie, 8-9 frunze Busuioc proaspat, 2-3 firicele Cimbru proaspat, 2 linguri Ulei de masline, 50 ml Vin alb, ½ de lingurita Miere, Sare, piper, dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan deasupra. O sa iubesti reteta asta!

1. incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sare va scoate apa la suprafata, si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete.

2. Intre timp pune apa la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe apa, toca legumele: incepe cu ardei, taie-i cubulete si pune-I intr-un castron. Taie apoi ceapa cubulete si ciupercile. Ai grija sa nu le amesteci, pentru ca trebuie vom sotate pe rand – ele au texturi si timp de gatire diferiti si trebuie puse pe rand. toaca si usturoiul.

3. Cand apa fierbe, pune pastele si lasa-le cu un minut mai putin decat scrie pe cutie, pentru ca le vei termina in sosul cu legume si trebuie sa fie al dente.

4. Pune ulei de masline in tigaie si adauga cimbrul cat sa aromatizez uleiul. Cand s-a incins uleiul, celeste ardeii bine. Scoate apoi cimbrul si adauga ceapa si usturoiul. Cand ceapa e translucida, adauga si cubuletele de dovlecel si apoi ciupercile. Apoi pune vinul si lasa alcoolul sa se evapore. Pune apoi rosiile la cutie si adaugam si 2 polonice din apa in care au fiert pastele.

5. Adauga putin piper si toaca si busuiocul mare. Cam 9 frunze sunt suficiente.

6. La final, adauga putina miere pentru a taia din aciditatea rosiilor. Da focul mai mic la sos si scurgere pastele. Odata scurse, pune-le in tigaie peste sos si mai amesteca 30 sec - 1 minut.

7. Daca vrei, poti adauga in farfurie si putin parmezan ras deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste integrale cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Palarii de pasta cu spanac

Palarii de pasta cu spanac

Fierbem spanacul proaspat sau congelat,in apa cu sare,il lasam la racit si-l stoarcem ft bine; Intr-un

3 voturi    13 comentarii
2h
Paste si pizza
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le

5 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g Penne integrale
  • Cate 1/2 de ardei gras rosu
  • galben
  • verde
  • 1 buc Ceapa
  • 1 buc Dovlecel 
  • 3-4 buc Ciuperci Champignon
  • 2 catei Usturoi
  • 250 g Rosii la cutie
  • 8-9 frunze Busuioc proaspat
  • 2-3 firicele Cimbru proaspat
  • 2 linguri Ulei de masline
  • 50 ml Vin alb
  • ½ de lingurita Miere
  • Sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatar-sef
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ; Separati galbenusurile de albusuri; Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu lamaie