Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de masline si coaja de lamaie.
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, conform indicatiilor, dupa care se strecoara, se trec sub jet de apa rece si se freaca cu ulei de masline.
Spanacul se curata, se spala frunza cu frunza, sau daca este preparat altfel se pune la decongelat/ scurs (congelat sau la borcan), se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune la calit, in ulei, ceapa tocata marunt si usturoiul se lasa cca. 5 minute, dupa care usturoiul se scoate, se adauga spanacul, se lasa 2-3 minute, dupa care se adauga supa si branza ricotta.
Se amesteca ingredientele si se lasa la fiert pentru 5-6 minute, la foc potrivit.
Se asezoneaza preparatul cu sare, piper, nucsoara.
In continuare, preparatul se poate monta dupa gustul fiecaruia, se pun in sos bucatile de somon taiate potrivit, dupa care se pun pastele si se amesteca ingredientele, sau se pun pastele pe un platou, se pune sosul peste ele, iar deasupra se presara pestele taiat fasii si verdeata tocata marunt.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii