autor:

costy1969

» » , Mancaruri cu peste, Paste si pizza

Paste penne cu sos de branza

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
500 grame paste penne, 400 grame somon afumat, 300 grame spanac, 250 grame branza ricotta, 300 ml supa, 1 lamaie, 1 legatura de patrunjel verde, 100 ml ulei masline, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, sare, piper, nucsoara macinata.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare


Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de masline si coaja de lamaie.

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, conform indicatiilor, dupa care se strecoara, se trec sub jet de apa rece si se freaca cu ulei de masline.

Spanacul se curata, se spala frunza cu frunza, sau daca este preparat altfel se pune la decongelat/ scurs (congelat sau la borcan), se toaca marunt.

Intr-o cratita se pune la calit, in ulei, ceapa tocata marunt si usturoiul se lasa cca. 5 minute, dupa care usturoiul se scoate, se adauga spanacul, se lasa 2-3 minute, dupa care se adauga supa si branza ricotta.

Se amesteca ingredientele si se lasa la fiert pentru 5-6 minute, la foc potrivit.

Se asezoneaza preparatul cu sare, piper, nucsoara.

In continuare, preparatul se poate monta dupa gustul fiecaruia, se pun in sos bucatile de somon taiate potrivit, dupa care se pun pastele si se amesteca ingredientele, sau se pun pastele pe un platou, se pune sosul peste ele, iar deasupra se presara pestele taiat fasii si verdeata tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste penne cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita,

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Maltagliate cu dovlecei si fructe de mare

Maltagliate cu dovlecei si fructe de mare

Taiati pastele in mod neuniform sau folositi alt fel de paste (spaghete, taitei etc). Intr-o tigaie

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Fara poze chiar nu pot sa-ti dau decat nota 8,5.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

    ft interesanta reteta!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 grame paste penne
  • 400 grame somon afumat
  • 300 grame spanac
  • 250 grame branza ricotta
  • 300 ml supa
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Troffie cu pesto