autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pasteta cu peste

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 750 g filé de peste alb (salau, merluciu), , 1 tulpina mare de praz (taiata rondele), , inca 1 tulpina de praz tocata marunt, , 2 fasii de coaja de lamaie, , 1/4 lingurita nucsoara rasa, , 8 boabe de piper, , 2 foi de dafin, , 6 fire patrunjel, , 1 1/2 cesti de lapte, , 30 g unt, , 1 catel de usturoi zdrobit, , 1/2 ceasca ceapa verde taiata, , 1 kg cartofi fierti si facuti piure, , piper macinat, , 1 lingurita boia dulce., Pentru sos: 2 linguri faina, , lapte sau smantana

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se pune pestele intreg, impreuna cu prazul taiat rondele, coaja de lamaie, nucsoara, boabele de piper, foile de dafin si firele de patrunjel, se toarna peste ele laptele si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 15 minute - fara capac. Apoi se scot din oala, iar zeama se strecoara si se pastreaza pentru sos. - Intr-o cratita separata, se topeste untul si se calesc circa 7 minute, la foc mic, usturoiul, prazul tocat marunt si ceapa verde. Se scoate jumatate din compozitie si se pune deoparte. Sosul: Peste compozitia ramasa in cratita, se presara faina si se amesteca bine. Zeama pusa deoparte se masoara si i se adauga lapte sau smantana subtire, ca sa fie o ceasca si jumatate. Se toarna peste faina si se pune pe foc sa se ingroase, amestecand intruna. Se taie pestele bucati si se introduce in sos. - Prazul pus deoparte (calit in unt, impreuna cu usturoiul si ceapa verde) se amesteca cu piureul de cartofi. Se unge o cratita mai joasa si se toarna mai intai pestele cu sos, pe urma piureul de cartofi; se pipereaza, se presara cu boia si se da pasteta la cuptor, circa 20 de minute, pana ce se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasteta cu peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merlucius cu fasole verde frantuzeasca

Merlucius cu fasole verde frantuzeasca

Se spala bine, bine, pestele si se usuca cu un prosop de hartie. Se sareaza si se pune la prajit

4 voturi    1 comentariu
1h 12 min
Mancaruri cu peste
Champignons cremoase cu somon in crusta

Champignons cremoase cu somon in crusta

Mod de preparare file: Fileul se spala, si se usuca bine. Pe o farfurie intinsa se pun amestecul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 750 g filé de peste alb (salau
  • merluciu)
  • 1 tulpina mare de praz (taiata rondele)
  • inca 1 tulpina de praz tocata marunt
  • 2 fasii de coaja de lamaie
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 8 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 6 fire patrunjel
  • 1 1/2 cesti de lapte
  • 30 g unt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 ceasca ceapa verde taiata
  • 1 kg cartofi fierti si facuti piure
  • piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce.
  • Pentru sos: 2 linguri faina
  • lapte sau smantana

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Champignons cremoase cu somon in crusta