autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pasteta cu peste

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 750 g filé de peste alb (salau, merluciu), , 1 tulpina mare de praz (taiata rondele), , inca 1 tulpina de praz tocata marunt, , 2 fasii de coaja de lamaie, , 1/4 lingurita nucsoara rasa, , 8 boabe de piper, , 2 foi de dafin, , 6 fire patrunjel, , 1 1/2 cesti de lapte, , 30 g unt, , 1 catel de usturoi zdrobit, , 1/2 ceasca ceapa verde taiata, , 1 kg cartofi fierti si facuti piure, , piper macinat, , 1 lingurita boia dulce., Pentru sos: 2 linguri faina, , lapte sau smantana

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se pune pestele intreg, impreuna cu prazul taiat rondele, coaja de lamaie, nucsoara, boabele de piper, foile de dafin si firele de patrunjel, se toarna peste ele laptele si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 15 minute - fara capac. Apoi se scot din oala, iar zeama se strecoara si se pastreaza pentru sos. - Intr-o cratita separata, se topeste untul si se calesc circa 7 minute, la foc mic, usturoiul, prazul tocat marunt si ceapa verde. Se scoate jumatate din compozitie si se pune deoparte. Sosul: Peste compozitia ramasa in cratita, se presara faina si se amesteca bine. Zeama pusa deoparte se masoara si i se adauga lapte sau smantana subtire, ca sa fie o ceasca si jumatate. Se toarna peste faina si se pune pe foc sa se ingroase, amestecand intruna. Se taie pestele bucati si se introduce in sos. - Prazul pus deoparte (calit in unt, impreuna cu usturoiul si ceapa verde) se amesteca cu piureul de cartofi. Se unge o cratita mai joasa si se toarna mai intai pestele cu sos, pe urma piureul de cartofi; se pipereaza, se presara cu boia si se da pasteta la cuptor, circa 20 de minute, pana ce se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasteta cu peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu ciuperci la cuptor

Pangasius cu ciuperci la cuptor

Spalam pestele,il punem intr-o tava de yenna.Curatam ciupercutele si le spalam,apoi le punem in tava

8 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Fidea galbena(fideos amarillos)

Fidea galbena(fideos amarillos)

-Ceapa,ardeiul,usturoiul si rosia se spala ,se taie marunt si se caleste in uleiul incins. -Se scoate

17 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 750 g filé de peste alb (salau
  • merluciu)
  • 1 tulpina mare de praz (taiata rondele)
  • inca 1 tulpina de praz tocata marunt
  • 2 fasii de coaja de lamaie
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 8 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 6 fire patrunjel
  • 1 1/2 cesti de lapte
  • 30 g unt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 ceasca ceapa verde taiata
  • 1 kg cartofi fierti si facuti piure
  • piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce.
  • Pentru sos: 2 linguri faina
  • lapte sau smantana

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Scoici picante cu crema de branza