autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PASTETA DE CREIER

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
300 g creier de vitel sau de porc, 150 g ceapa, 50 ml untdelemn, 20 ml rom, 150-200 g unt, 5 masline, un gogosar, 5 sardele, cite un virf de lingurita condimente de pasteta, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata marunt, se caleste intr-o cratita 5 miute, la foc mic, in untdelemn, fara sa se ingalbeneasca, apoi se adauga creierul, romul si condimentele.Se lasa sa se inabuse acoperite, la foc mic, cca 15-20 minute, amestecindu-se din cind in cind, ca sa fie bine patruns creierul. Apoi, cratita se ia de pe foc si se zdrobeste bine creierul cu furculita, frecindu-se circular, pina cind capata aspectul unei paste. Untul se freaca pina ce se moaie, apoi se adauga pasta de creier, sardelele, gogosarul si maslinele taiate in cubulete, se amesteca bine si se sareaza dupa gust.Pasta se aranjeaza pe platou dupa exemplele aratate la inceputul capitolului sau se foloseste la prepararea sandvisurilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTETA DE CREIER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui shanghai

Pui shanghai

Pieptul de pui il taiem in felii subtiri (1cm ). Intr-un bol batem ouale, adaugam sosul de soia,

31 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g creier de vitel sau de porc
  • 150 g ceapa
  • 50 ml untdelemn
  • 20 ml rom
  • 150-200 g unt
  • 5 masline
  • un gogosar
  • 5 sardele
  • cite un virf de lingurita condimente de pasteta
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de castraveti murati