autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PASTETA DE CREIER

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
300 g creier de vitel sau de porc, 150 g ceapa, 50 ml untdelemn, 20 ml rom, 150-200 g unt, 5 masline, un gogosar, 5 sardele, cite un virf de lingurita condimente de pasteta, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata marunt, se caleste intr-o cratita 5 miute, la foc mic, in untdelemn, fara sa se ingalbeneasca, apoi se adauga creierul, romul si condimentele.Se lasa sa se inabuse acoperite, la foc mic, cca 15-20 minute, amestecindu-se din cind in cind, ca sa fie bine patruns creierul. Apoi, cratita se ia de pe foc si se zdrobeste bine creierul cu furculita, frecindu-se circular, pina cind capata aspectul unei paste. Untul se freaca pina ce se moaie, apoi se adauga pasta de creier, sardelele, gogosarul si maslinele taiate in cubulete, se amesteca bine si se sareaza dupa gust.Pasta se aranjeaza pe platou dupa exemplele aratate la inceputul capitolului sau se foloseste la prepararea sandvisurilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTETA DE CREIER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui la cuptor

Snitel din piept de pui la cuptor

Feliile de pui se bat cu ciocanul de carne , se condimenteaza apoi se ung cu ulei . Se lasa 10 minute

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Degetele de pui

Degetele de pui

Am taiat puiul fasiute si l-am "marinat" in niste condimente si delikat.Intr-un castron am batut

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g creier de vitel sau de porc
  • 150 g ceapa
  • 50 ml untdelemn
  • 20 ml rom
  • 150-200 g unt
  • 5 masline
  • un gogosar
  • 5 sardele
  • cite un virf de lingurita condimente de pasteta
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu cartofi