autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PASTETA DE CREIER

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
300 g creier de vitel sau de porc, 150 g ceapa, 50 ml untdelemn, 20 ml rom, 150-200 g unt, 5 masline, un gogosar, 5 sardele, cite un virf de lingurita condimente de pasteta, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata marunt, se caleste intr-o cratita 5 miute, la foc mic, in untdelemn, fara sa se ingalbeneasca, apoi se adauga creierul, romul si condimentele.Se lasa sa se inabuse acoperite, la foc mic, cca 15-20 minute, amestecindu-se din cind in cind, ca sa fie bine patruns creierul. Apoi, cratita se ia de pe foc si se zdrobeste bine creierul cu furculita, frecindu-se circular, pina cind capata aspectul unei paste. Untul se freaca pina ce se moaie, apoi se adauga pasta de creier, sardelele, gogosarul si maslinele taiate in cubulete, se amesteca bine si se sareaza dupa gust.Pasta se aranjeaza pe platou dupa exemplele aratate la inceputul capitolului sau se foloseste la prepararea sandvisurilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTETA DE CREIER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu burgul picant “ Sebzeli Bulgur”cu snitele din carne de vita-specific turcesc

Pilaf cu burgul picant “ Sebzeli Bulgur”cu snitele din carne de vita-specific turcesc

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici. Ardeii si ceapa verde se taie marunt. Burgulul

21 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Aripi pui cu sos mexican

Aripi pui cu sos mexican

Se taie aripile bucati,se sareaza usor si se prajesc pe o tava grill. Separat se pregateste un sos

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g creier de vitel sau de porc
  • 150 g ceapa
  • 50 ml untdelemn
  • 20 ml rom
  • 150-200 g unt
  • 5 masline
  • un gogosar
  • 5 sardele
  • cite un virf de lingurita condimente de pasteta
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui cu insulite de pireu si danone