autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PASTETA DE CREIER

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
300 g creier de vitel sau de porc, 150 g ceapa, 50 ml untdelemn, 20 ml rom, 150-200 g unt, 5 masline, un gogosar, 5 sardele, cite un virf de lingurita condimente de pasteta, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata marunt, se caleste intr-o cratita 5 miute, la foc mic, in untdelemn, fara sa se ingalbeneasca, apoi se adauga creierul, romul si condimentele.Se lasa sa se inabuse acoperite, la foc mic, cca 15-20 minute, amestecindu-se din cind in cind, ca sa fie bine patruns creierul. Apoi, cratita se ia de pe foc si se zdrobeste bine creierul cu furculita, frecindu-se circular, pina cind capata aspectul unei paste. Untul se freaca pina ce se moaie, apoi se adauga pasta de creier, sardelele, gogosarul si maslinele taiate in cubulete, se amesteca bine si se sareaza dupa gust.Pasta se aranjeaza pe platou dupa exemplele aratate la inceputul capitolului sau se foloseste la prepararea sandvisurilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTETA DE CREIER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu costita

Varza cu costita

Costita o taiem in bucatele si o rumenim in ulei sau untura,apoi o scoatem si lasam deoparte.Adaugam

13 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g creier de vitel sau de porc
  • 150 g ceapa
  • 50 ml untdelemn
  • 20 ml rom
  • 150-200 g unt
  • 5 masline
  • un gogosar
  • 5 sardele
  • cite un virf de lingurita condimente de pasteta
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Chec aperitiv